De tijd die ik iedere maand aan het besteed aan het werken aan mijn bedrijf met mijn Vistage groep, is de best bestede tijd

WESTERLAY ORCHIDS HEEFT ALS MISSIE HET KWEKEN EN VERKOPEN VAN DE MEEST VERBAZINGWEKKENDE ORCHIDEEN VAN ABSOLUTE TOPKWALITEIT. VANUIT HET WESTLAND BEGON DE VADER VAN TOINE OVERGAAG WESTERLAY ROSES IN CALIFORNIË IN 1978. DIT BEDRIJF WERD LATER OMGETURND NAAR HET HUIDIGE WESTERLAY ORCHIDS. 

UITDAGING

Een aantal jaren nadat de vader van Toine Overgaag de zaak overgedaan had aan zijn zoon, kreeg Toine te maken met een onverwachte wisseling binnen zijn Management Team: twee belangrijke sleutelfiguren stapten samen op en lieten Toine achter met een leegte. Toine had met het bedrijf al eerder een turn-around gemaakt, toen het overschakelde van rozen naar orchideeën, maar dit was iets anders. Toine moest keuzes maken die van cruciaal belang waren voor het bedrijf.

OPLOSSING

Vanaf het moment dat Toine het bedrijf van zijn vader overnam, merkte hij hoe alleen en eenzaam het was om een bedrijf te runnen.  Voor Toine was het essentieel dat hij zich gesteund voelde bij de beslissingen die hij ging maken. “Het was echt niet ideaal toen de twee sleutelfiguren wegvielen”. Toine kwam in aanraking met Niels Lameijer, een Nederlander die in Amerika als Vistage Chair werkzaam was in Santa Barbara en omstreken. De klik was er en Toine werd lid van Vistage groep van Niels.

RESULTATEN

Het lidmaatschap van Vistage sinds 2012 heeft Toine geholpen om overeind te blijven en zijn zelfvertrouwen uit te bouwen in een tijd dat keuzes maken essentieel was.

Samen met de groepsbijeenkomsten geven de executive één-op-één coachingsessies met de Vistage Chair Toine een gerichte ‘time-out’ van het bedrijf. “Die tijd, die ik besteed aan het werken aan mijn bedrijf, is de beste tijd die ik vrij kan maken elke maand. Ik moet zelf mijn plannen maken en mijn eigen strategie bepalen en mijn Chair is daar om mij hierbij te helpen. Als ik wat beloof om te doen, is hij er om mij eraan te houden.”

Westerlay Orchids is inmiddels uitgegroeid naar een bedrijf van 6,6 hectare en verschaft werk aan meer dan 100 mensen. Zij produceren jaarlijks meer dan 3 miljoen orchideeën. Het beste kan het samengevat worden door de vader van Toine, Joop Overgaag: ”Ik zou het niet zo kunnen, het bedrijf runnen zoals Toine dit vandaag de dag doet. Het maakt me trots als ik op het bedrijf kom, te zien hoe hij ons naar een ander niveau heeft gebracht en als ik de lach op de gezichten van alle mensen hier zie.”

Wilt u groeien door de kracht van Vistage?

Als u bereid bent zich kwetsbaar op te stellen en uw belangrijkste vraagstukken met andere CEO’s te delen, is de kans groot dat Vistage bij u past. Met uw Vistage-lidmaatschap wordt u lid van een indrukwekkend internationaal netwerk van CEO’s, bedrijfseigenaren en beslissers die hun zienswijze en ervaring met elkaar delen. De maandelijkse investering is vergelijkbaar met het tarief van een kwalitatieve executive coach. Bij Vistage krijgt u er echter veel meer voor terug.

Wilt u lid worden? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bent u een voormalig Vistage lid
Hoeveel Jaren heeft u ervaring in een functie op executive niveau?
Wat is de meest seniore functie die u op hogerniveau heeft bekleed?
LinkedIN Profile URL:

Vul je gegevens in. We nemen dan vrijblijvend contact met je op voor een verdere kennismaking.