Mijn weg naar strategie en duidelijkheid

JOHN LAING TRAINING (JLT) BIEDT EEN RUIM AANZICHT VAN LEERTRAJECTEN, VAARDIGHEIDSONTWIKKELING EN GEZONDHEIDS- EN VEILIGHEIDSOPLEIDINGEN. JLT WERKT IN PARTNERSCHAP MET BEDRIJVEN OM GEBREKKEN AAN VAARDIGHEDEN OP TE VULLEN, TALENT TE ONTWIKKELEN EN TEAMS TE MOTIVEREN. LORRAINE WERD DIRECTEUR VAN JLT IN 2005.

UITDAGING

Na een succesvolle management buy-out in 2008 onder leiding van Lorraine, maakte het bedrijf een aantal veranderingen door. Als aanbieder van leertrajecten was JLT in hoge mate afhankelijk van overheidsfinanciering. “We hadden een periode meegemaakt waarin de overheid veel veranderde en bezuinigde, die allemaal een stevige impact hadden op het bedrijf.” In deze onzekere tijd werkte Lorraine hard om het bedrijf te diversifiëren, nieuwe sectoren en nieuwe gebieden te betreden met een nieuwe opleidingen. Dit alles hielp het bedrijf om te overleven, maar had weinig effect op het uiteindelijke bedrijfsresultaat. “Het was de juiste strategie, maar het voelde als één stap vooruit en twee stappen terug. Ik was niet in staat om de inkomstenstromen van het bedrijf zo te laten groeien als ik had gewild.”

OPLOSSING

Wat Lorraine zocht was duidelijkheid over haar strategische visie voor JLT. “We werkten op dezelfde manier met hetzelfde raad van bestuur en hadden nieuwe ideeën en nieuwe impulsen nodig”. Het was rond deze tijd dat Lorraine een ontmoeting had op een netwerkevenement met Helen Stenhouse, lid van Vistage. Nadat ze elkaars respectievelijke activiteiten hadden besproken, stelde Helen Vistage voor aan Lorraine en kort daarna had Lorraine een ontmoeting met de lokale Vistage Chair, John Watkinson. “Ik kwam energiek en geïnspireerd uit mijn eerste Vistage-vergadering. Ik vond dat de groep ondersteunend en tóch uitdagend was. Alleen al het luisteren naar het uitvragen en onderzoeken van issues bij andere bedrijven deed me beseffen, dat ik mezelf meer moest uitdagen!”

RESULTATEN

Vanaf het moment dat ze lid werd van Vistage in juni 2015, heeft Lorraine al een duidelijkere focus van opkomende markten waar nieuwe kansen liggen. Als gevolg hiervan heeft Lorraine er alle vertrouwen in dat JLT de inkomsten zal genereren die nodig zijn om hun ambitieuze groeidoelstellingen te halen. Naast de groepsbijeenkomst geeft de executive één-op-één coaching met de Vistage Chair, die een schat aan praktische zakelijke ervaring heeft, Lorraine een gerichte ‘time-out’ van het bedrijf. “Die tijd, besteed aan het kijken naar mijn bedrijf is van onschatbare waarde. We werken aan duidelijke doelen en mijn Chair roept me verantwoording, om ervoor te zorgen dat ik bereik wat ik van plan was te doen. ”

Ondersteuning en begeleiding hebben ruimte gecreëerd voor verse ideeën. Dit heeft geresulteerd in een verschuiving van afhankelijkheid van omzetgroei naar een verlaging van vaste kosten en een focus op een kleiner aanbod in opkomende markten. “Ik heb echt vertrouwen dat we het businessplan voor 2016-17 gaan halen en voel dat we een lean en duurzaam bedrijf hebben met een stabiel platform voor toekomstige groei!”

Wilt u groeien door de kracht van Vistage?

Als u bereid bent zich kwetsbaar op te stellen en uw belangrijkste vraagstukken met andere CEO’s te delen, is de kans groot dat Vistage bij u past. Met uw Vistage-lidmaatschap wordt u lid van een indrukwekkend internationaal netwerk van CEO’s, bedrijfseigenaren en beslissers die hun zienswijze en ervaring met elkaar delen. De maandelijkse investering is vergelijkbaar met het tarief van een kwalitatieve executive coach. Bij Vistage krijgt u er echter veel meer voor terug.

Wilt u lid worden? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bent u een voormalig Vistage lid
Hoeveel Jaren heeft u ervaring in een functie op executive niveau?
Wat is de meest seniore functie die u op hogerniveau heeft bekleed?
LinkedIN Profile URL:

Vul je gegevens in. We nemen dan vrijblijvend contact met je op voor een verdere kennismaking.