VISTAGE BIEDT ZOVEEL MEER DAN EEN EXTERNE MENTOR ALLEEN

Vistage biedt zoveel meer dan alleen een externe mentor

Evoqua Water Technologies levert apparatuur en diensten aan de waterindustrie, inclusief filtratie en waterbehandeling. Evoqua was oorspronkelijk een afsplitsing van Siemens en heeft nu meer dan 200.000 installaties over de hele wereld, die honderden miljoenen mensen van water bedienen. Ian Stentiford is Managing Director van Evoqua Water Technologies in Groot Brittannië en tevens leider van de divisie voor elektrochlorering.

Zolang Ian deel uitmaakte van de multinational Siemens, had hij toegang tot voortdurende professionele ontwikkeling, waarbij Siemens een mentorschapsplan had en een aantal conferenties organiseerde. Toen Evoqua echter een zelfstandig bedrijf werd, werd het voor Ian moeilijker om toegang te krijgen tot ondersteuning.

“Toen ik de rol van MD op me nam, realiseerde ik me vrij snel dat het eenzaam kan zijn. Er zijn geen mensen binnen de organisatie die van nature op hetzelfde niveau zitten als jij, die je kunt gebruiken als klankbord of om advies kunt vragen.”

Na onderzoek van verschillende externe mentoren als een bron van steun, voelde Ian dat hij op zoek was naar iets dynamischers. “Wat ik ontdekte was dat alleen een externe mentor enigszins beperkend kon zijn omdat je beperkt bent door wat alleen díe persoon kan geven. Vistage leek de juiste balans te bieden tussen ervaringsgericht leren en persoonlijke coaching.”

In november 2015 werd Ian lid van een lokale Vistagegroep onder leiding van Vistage Chair, Paul Johnson. Als gevolg daarvan was Ian in staat om zijn uitdagingen en kansen in vertrouwen te bespreken met een gemeenschap van gelijkgestemde ondernemers.

“Als we het probleem als een groep oplossen, geeft dat veel inzichten en het brengt me heel veel, omdat meningen en advies uit hoeken komen waar ik nooit van had gedroomd en waar ik zeker nooit zelf aan gedacht zou hebben.”

Ian heeft deelgenomen aan een aantal Vistage-groepsbijeenkomsten en andere Vistage-evenementen waarbij helderheid van strategie en communicatie centraal stond. “Binnen onze organisatie hebben we een aantal geweldige feedbackmechanismen en gedurende de tijd dat ik lid ben van Vistage, zou ik zeggen dat onze statistieken met een factor van ten minste tien procent zijn verbeterd.”

Vistage heeft Ian ook meer aandacht gegeven voor persoonlijk welzijn. “Het heeft me echt geholpen om het belang van het privéleven te zien en zeer gericht te zijn op mijn doelen, niet alleen professioneel maar ook persoonlijk. Dat geeft me weer duidelijkheid over hoe ik leid op mijn werk.”

Voor Ian zijn regelmatige toegang tot professionele topsprekers en het aangaan van discussies met groepsgenoten, essentiële onderdelen om een goede leider te zijn. “Als je de juiste teamdynamiek krijgt, is het motiverend, het is uitdagend en eigenlijk zijn de vrienden die je in Vistage maakt waarschijnlijk voor het leven!”

Wilt u groeien door de kracht van Vistage?

Als u bereid bent zich kwetsbaar op te stellen en uw belangrijkste vraagstukken met andere CEO’s te delen, is de kans groot dat Vistage bij u past. Met uw Vistage-lidmaatschap wordt u lid van een indrukwekkend internationaal netwerk van CEO’s, bedrijfseigenaren en beslissers die hun zienswijze en ervaring met elkaar delen. De maandelijkse investering is vergelijkbaar met het tarief van een kwalitatieve executive coach. Bij Vistage krijgt u er echter veel meer voor terug.

Wilt u lid worden? Vul dan onderstaand formulier in. We nemen zo snel mogelijk contact met u op om de mogelijkheden te bespreken.

Bent u een voormalig Vistage lid
Hoeveel Jaren heeft u ervaring in een functie op executive niveau?
Wat is de meest seniore functie die u op hogerniveau heeft bekleed?
LinkedIN Profile URL:

Vul je gegevens in. We nemen dan vrijblijvend contact met je op voor een verdere kennismaking.