Over Vistage

Michel de Grauw

Algemeen directeur Heilbron Emmeloord

Heilbron biedt een breed scala aan financiële diensten waaronder hypotheken, verzekeringen en bankdiensten met een menselijke maat.

Medewerkers: 35
Sector: Financiële dienstverlening

Successen met Vistage:

  • Dankzij de groep stond ik er bij zakelijke uitdagingen niet alleen voor en kwam ik sneller tot de kern en de oplossing
  • Meer tijd genomen om naar mijzelf te kijken
  • Nieuwe ideeën gekregen over wat ik wil doen en bereiken in het leven

Voor Vistage:

In de afgelopen drie, vier jaar zijn wij heel hard gegroeid. Naast mijn eigen vestiging zijn we gaan fuseren met een ander kantoor en hebben we verschillende acquisities gedaan. Dat had uiteindelijk gevolgen, zowel voor mij persoonlijk, als organisatorisch en strategisch voor het bedrijf. Dat heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat ik behoefte had aan ondersteuning.

In die periode ben ik benaderd door een Chair van Vistage die mij uitnodigde om een keer te komen kijken bij 1 van de meetings. Daar heb ik een groep mensen ontmoet die mij mee konden nemen op vlakken waardoor ik al snel merkte er niet alleen voor te hoeven staan. Dit was de ondersteuning waar ik naar op zoek was en het was het juiste moment om dat te omarmen.

Lid van Vistage

Een mooi moment uit de praktijk van het lidmaatschap was een sessie waarin ik een vraagstuk inbracht waar ik niet verder mee kwam. Ik had op dat moment een collega die heel moeilijk in beweging te krijgen was. Ik had gevoelsmatig al getrokken en geduwd, maar ik kwam niet tot de kern. Ik kwam niet tot datgene waar ik hem eigenlijk naartoe wilde bewegen.

Mooie uitspraak van één van mijn groepsleden was toen: joh, probeer nou de persoon niet het idee te geven van beweeg naar de pijn, maar beweeg naar het geluk. Tijdens die sessie heb ik nog veel meer input gekregen van de andere leden en ben ik opnieuw aan de slag gegaan. Uiteindelijk heeft het mijn medewerker bewogen naar de plek waar ik hem naartoe wilde krijgen en waar die uiteindelijk, en dat was het belangrijkste, ook zelf van zegt: joh, had ik dit maar eerder gedaan. Zonder de groep was ik daar niet gekomen.

Het resultaat voor mij

Bij Vistage vind je mensen uit de praktijk, CEO’s ,eind beslissers etcetera die allemaal bepaalde vragen hebben. Die vragen haal je niet uit boekjes. Die haal je naar boven door er met elkaar over te spreken. Mekaar het vertrouwen te geven, in een setting waarin je open en eerlijk kunt spreken en waarbij je weet: het gaat niet om geld, het gaat om de individu en om de persoon.

Ik ben meer naar mijzelf gaan kijken, wie ben ik, wat doe ik en hoe komt dat dat ik het doe? Dat heb ik bij Vistage ervaren en daardoor ben ik zowel zakelijk als privé verder gekomen

Het is hier werken aan jezelf en werken aan je bedrijf. Niet zozeer direct werken aan omzet, dat is een direct gevolg. Geld moet niet het uitgangspunt zijn. Je moet durven en willen investeren in jezelf, en als je bereid bent dat te doen, dan mag dat geld kosten

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.