Ontmoet onze CEO Coaches

Ervaren leiders uit verschillende branches

Onze Vistage Chairs en waarom zij Chair zijn geworden:

Een generalist met maatschappelijke focus

Harm Mannak, Vistage Chair

Harm heeft een allround achtergrond als directeur, bestuurder en toezichthouder/ commissaris, zowel in de publieke en private sector, als bij familiebedrijven. Hij is een generalist, die zich thuis voelt bij complexe verandertrajecten, fusies, reorganisaties en start ups. De bedrijven die hij leidde varieerden in omvang; van 100 – 3000 medewerkers en van een paar miljoen tot € 300 miljoen omzet. Hij is bekend met opvolgingsproblematiek en weet weerstanden, die ontstaan bij veranderingen, te overbruggen. Harm kent de dynamiek in het publieke domein en heeft de kwetsbaarheid, die dat kan brengen aan den lijve ondervonden. Hij is een actieve netwerker zowel nationaal als internationaal en is op zijn plek in een multi-stakeholder omgeving.

Harm is een generalist met een maatschappelijke focus en gericht op zijn omgeving zonder er van afhankelijk te zijn. Relativeert hiërarchie en status; ziet kwetsbaarheid als kracht.

Zijn passie ligt onder andere in het doorgronden waarom mensen doen wat ze doen. Die passie heeft ertoe geleid dat hij na een loopbaan van 40 jaar zich heeft aangesloten bij Vistage. Die jarenlange ervaring in allerlei sectoren van de samenleving, gecombineerd met zijn opgedane kennis maakt hem een doelgerichte executive coach.

Harm zijn loopbaan begon bij de Koninklijke Marine waar hij het belang van teamwork aan den lijve ondervond en tot zijn professionele drijfveer maakte. Het team maakt het onderscheid en dat doen Vistage groepen ook. Het voorzitten van Vistage-groepen is de perfecte omgeving voor hem; hij gebruikt zijn ervaring, vaardigheden en enthousiasme om CEO’s, MD’s en bedrijfsleiders te begeleiden om meer te bereiken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Met aandacht voor de mens de beste ondersteuning bieden

Gaby van Otterdijk, Vistage Chair

Gaby van Otterdijk brengt 26 jaar ervaring mee in advies, consulting en leiderschap bij Capgemini en Gartner. In zijn carrière heeft hij in veel verschillende projecten en rollen gewerkt voor een groot aantal internationale bedrijven binnen Europa en het Midden Oosten, en heeft ook 2 jaar in Frankrijk gewerkt en gewoond. Sectoren waar Gaby advies en consultancy heeft uitgevoerd zijn onder andere de financiële sector (o.a. ABN AMRO, ING, Euroclear), telecom (o.a. KPN, Ericsson), Industrie (o.a. Philips, Vestas, Ikea, Shell), logistiek (o.a Havi Logistics) en commerciële dienstverlening (o.a. Capgemini, Gartner).

Gaby wordt vooral uitgedaagd in advies en consulting projecten met betrekking tot business strategie, visie, organisatie, governance, klant tevredenheid en uitbesteding. Gecombineerd met een drive voor leiderschap, faciliteren en coachen heeft Gaby in verschillende strategische leiderschapsrollen business onderdelen opgezet, gemanaged en uitgebreid. Zijn ambitie in het faciliteren en creëren en van nieuwe diensten en services in combinatie met een passie voor klanttevredenheid heeft hierbij altijd geleid tot top level resultaten.

Gaby heeft zich gedurende zijn carrière sterk ontwikkeld op de aandacht voor mensen en wat hen bezig houdt, hoe ze het beste te ondersteunen en goed naar ze te luisteren en laten groeien. Dit is ook waarom Gaby de uitdagende rol van Vistage Chair op zich heeft genomen, het faciliteren, coachen en persoonlijk begeleiden van een adviesgroep van CEOs, directeuren en groot aandeelhouders, met als doel ze te inspireren en ze betere leiders te laten worden met betere beslissingen en betere resultaten.

Gaby woont in Breda met zijn vrouw en 3 kinderen. Naast fietser en volleybal trainer voor de jeugd is Gaby ook nog vrijwilliger bij Jinc en bij iCare Sustainably International, organisaties die jongeren in achterstandswijken helpen zich te ontwikkelen en aandacht te geven voor de Sustainable Development Goals.

People manager, empathisch en motivator

Hans Peter Duijndam, Vistage Chair

Hans Peter is meer dan 30 jaar actief in het bedrijfsleven op directie- en senior management niveau binnen Corporate- en MBK ondernemingen en als zelfstandig ondernemer. Hij heeft uitgebreide nationale en internationale ervaring en aantoonbaar succes met het ontwikkelen van business bij aansprekende Retail organisaties (keten organisaties en franchise) en bij Wholesale merken (food – en non food), waaronder Mode (Van Gils en Inkoopcombinatie Euretco),  Grootwinkelbedrijf (Vroom en Dreesmann), Food (Oil & Vinegar) en Verkeer- en toerisme (ANWB). Ook is hij diverse eigen ondernemingen gestart, zoals in de sector Golfsport (DOLF, Mijn Golfset), Marketing (Magic Albums) en Consultancy (MORE Retail Solutions, LETS TALK RETAIL WHOLESALE).

Na een relatief korte periode als beroepsmilitair is Hans Peter opnieuw gaan studeren en werd uitgenodigd door Van Gils om zijn gedane aanbevelingen te implementeren. Na 7 jaar werd de stap gemaakt naar Vroom en Dreesman als Centraal inkoper waar hij zich verder kon ontwikkelen tot manager en hiertoe een Internationale High Potential course heeft mogen volgen. Vanuit eigen interesse zijn verder diverse opleidingen gevolgd zoals Financieel management voor niet financiële manager en een introductie Fusie en overnames.

Het levensmotto van Hans Peter is “Delen is vermenigvuldigen”. Hij gelooft in de kracht van delen en die van het collectief. Om van elkaar te leren, elkaar te ondersteunen en hierdoor samen betere resultaten te behalen vanuit een veilige en prettige omgeving, Zijn plezier en uitdaging ligt hierin het beste bij iedereen naar boven te halen om zo met elkaar een fantastische en uitdagende leer- en groei ervaring te hebben en hierdoor resultaten te verbeteren.

Competenties van Hans Peter zijn: People manager, empathisch en motivator. Enthousiast, flexibel, open minded en relativerend met een goed gevoel voor humor en een hands-on mentaliteit. Hij is strategisch, conceptueel, innovatief, analytisch met altijd het einddoel voor ogen.

Hans Peter is 57 jaar en woont samen met zijn partner Marion in Driebergen. Ze hebben samen twee dochters Joyce en Laura. De passies van Hans Peter zijn hardlopen, outdoor activiteiten en reizen, motorrijden en muziek.

Als professional en mens is hij overtuigd van het unieke Vistage model om met een groep gelijkgestemde sparringpartners de avontuurlijke- en uitdagende reis te maken op weg om betere leiders te worden, betere beslissingen te nemen en betere bedrijfsresultaten te behalen.

Ruim 25 jaar ervaring in de top van de internationale marketingcommunicatie

Chris Vannitsem, Vistage Chair

Chris Vannitsem spreekt Italiaans, Frans, Duits, Engels en Nederlands. Maar de taal van het hart is haar het liefst. Met ruim 25 jaar ervaring in de top van de internationale marketingcommunicatie leerde zij wat presteren onder hoge druk van mensen vraagt. Wat het betekent om iedere dag een verhaal te moeten hebben. En hoe dat verhaal met de mensen achter merken als Heineken, KPN, Adidas en Unilever aan de haal kan gaan. “Ik ben altijd geboeid geweest door de manier waarop mensen zich door verhalen laten leiden. Zeker in de reclame: hoe sterker het verhaal, hoe groter het effect. Merken zetten ons met verhalen aan tot bepaald gedrag. Wij zijn daarin niet anders; de verhalen die we onszelf vertellen, maken dat we doen wat we doen.

Ik ben gedreven door de vraag of die verhalen ons nog helpen te bereiken wat we willen. Want dat is lang niet altijd het geval.”

Als gediplomeerd executive business-coach richt Chris zich primair op de mens achter de titel. Zo krijgt elk gesprek de verdieping die voor verandering noodzakelijk is.

Uit eigen ervaring leerde Chris dat mensen alles kunnen bereiken wat ze maar willen, zolang ze zich maar kunnen én willen verbinden. Zolang ze accepteren dat vallen en opstaan een voorwaarde is voor groei. En zolang ze ervaren dat niemand er in die groei alleen voor hoeft te staan en ervoor open staan dat anderen hen helpen.

In haar coaching van eindbeslissers brengt ze die visie in praktijk. Binnen een groep gelijkgestemden komt er een enorme kracht vrij die onmiddellijk kan worden benut.

Chris werd geboren in België, werkte in Praag en Parijs en woont met haar twee dochters in Amsterdam.

Edith daagt mensen uit hun keuzes te overzien om de beste beslissingen te nemen.

Edith Brouwer-Schreurs, Vistage Chair

Edith’s persoonlijke én professionele groei ontwikkelde zich sterk bij Interpolis waar zij 15 jaar werkte. Communicatie, merken bouwen en marktonderzoek zijn haar aandachtsgebieden. Ze werkte in én aan het bedrijf vanuit strategie en authenticiteit. ‘Intern waarmaken wat je extern belooft’ was de succesformule.

In haar eigen onderneming ‘Echt Jezelf’, opgericht in 2009, verbreedt ze haar werkveld naar ontwikkeling van organisaties en haar medewerkers. Klanten ervaren haar als ‘empathisch en authentiek’, ‘een coach die hen echt ziet’, ‘gaat snel naar de kern’ en ‘heeft 100% oog voor het belang van de klant’.

Haar bed komt Edith uit voor alles wat te maken heeft met persoonlijke groei, inspireren en geïnspireerd worden. Haar missie is mensen en organisaties te begeleiden in hun zielsontwikkeling. Veel organisaties focussen op omzet, winst, return on investment en procedures. Dat is de buitenkant van de organisatie.

Voor Edith is de binnenkant van een organisatie het juiste startpunt. Dit betekent dat je moet weten wie je als organisatie bent, wat je ondernemersdroom is en hoe je met medewerkers en klanten wilt samenwerken. Concreet en resultaatgericht!

Edith daagt mensen uit hun keuzes te overzien om de beste beslissingen te nemen. Ze is een verbinder en conceptontwikkelaar. Als holist overziet ze graag het grote geheel en wil ze het waarom begrijpen. Ze leeft zoveel mogelijk vanuit haar hart en haar intuïtie.

Het verbinden van mensen door het creëren van een basis van vertrouwen.

René Wientjens, Chief Executive Officer

Na het behalen van zijn doctorsgraad in Biochemie en Moleculaire Biologie heeft René jarenlang management- en leiderschapsposities vervuld bij verschillende nationale en internationale bedrijven. Hij richtte in 2009 zijn tweede trainingsbureau [The GROW Factor] op, nadat hij zijn eerder opgerichte trainingsbureau succesvol had verkocht. In 2017 heeft René Vistage Benelux B.V. opgericht, vanuit zijn passie mensen te verbinden. René zegt hierover: “Als ik straks mijn urn induik en daar staat op: hij verbond mensen met elkaar, die daardoor betere beslissingen namen en in actie kwamen, heb ik mijn levensmissie bereikt.”

Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

In beweging komen in de juiste richting. Dat is waar het bij René mee begint. “In de praktijk zie ik (en heb ik zelf ervaren) hoe belangrijk het is dat je regelmatig afstand neemt van je dagelijkse werkzaamheden. Dat je vanuit dat standpunt je bedrijf bekijkt, beslissingen neemt of bijstelt en dan weer verder gaat op de herijkte weg.” Het maakt keuzes, waar je soms onzeker over bent, beter, met een beter resultaat tot gevolg.

René is altijd onderweg en de pragmaticus in René zorgt er vervolgens voor dat hij zaken concreet en resultaatgericht maakt. Dat er ook echt stappen gezet worden naar het beoogde doel. Dat kan zowel zakelijk als privé. “Daarbij heeft de ander de vrijheid de keuze te maken die voor hem of haar het beste past. ”

René blijft in ontwikkeling. Naast zijn eerdere genoemde studies heeft hij een aantal (postdoctorale) certificaten in coaching, training, familie- en bedrijfsopstellingen en volgt hij nog regelmatig opleidingen. Hij heeft twee zonen en woont in Bavel, onder de rook van Breda. In zijn vrije tijd tref je hem aan op de golfbaan, in de keuken, wandelend of op zijn mountainbike.

Meer van Vistage Chair ontdekken

CEO Chair kwalificaties

Heb jij het in jou om Vistage Chair te worden?

Ontmoet Vistage Chairs

Meer dan 1.000 succesvolle bedrijfsleiders van over de hele wereld hebben zich aangesloten.

Word Vistage Chair

Vistage Chairs hebben het soort succes gerealiseerd waarvan de meesten alleen kunnen dromen.