De Vistage aanpak

Een veelomvattend bewezen pad naar succes

Vistage is méér dan executive coaching

Executive coaching alleen kan niet concurreren met Vistage’s bewezen benadering van leiderschapsontwikkeling. Niemand anders biedt een uitgebreide methode om betere beslissingen te nemen, betere resultaten te behalen en een betere leider te worden. Ons uitgebreide platform voor succes bevat vier kernelementen: waardevolle perspectieven van een vertrouwde groep collega’s, professionele begeleiding van een ervaren ondernemer/coach, diepgaande inzichten van vak-deskundigen en relevante onderzoeksinformatie onder collega-leden door onze eigen research afdeling.

Het is een bewezen aanpak die bedrijven van leden helpt om gemiddeld 2,2x sneller te groeien dan bedrijven van vergelijkbare grootte. Al meer dan 65 jaar vertrouwen topmanagers en eigenaren van kleine en middelgrote bedrijven op ons unieke coaching model om betere leiders te worden, betere beslissingen te nemen en betere resultaten te behalen.

De kern van de Vistage-ervaring is de vertrouwelijke peeradviesgroup

1. Het begint met een groep

Onze leden komen maandelijks met 12-16 andere ervaren CEO’s, zakelijke leiders en andere beslissers samen in hun besloten adviesgroep met als enige doel jou verder te helpen met jouw situatie. De leden komen uit verschillende branches, er is nooit directe concurrentie aanwezig, waardoor je vrijuit kunt praten. Een groot aantal van de leden in jouw groep heeft ervaring met de issues die je inbrengt maar lossen deze allemaal verschillend op. Hierdoor krijgt ieders perspectief meerwaarde.

Een ervaren CEO en tevens executive coach begeleidt de adviesgroepen en zorgt ervoor dat deelnemers verantwoordelijkheid nemen voor de actie-afspraken die ze maken. Want tenslotte komen de meeste mensen de afspraken die ze met anderen maken, sneller en beter na dan de afspraken die ze alleen met zichzelf maken.

Als lid heb je toegang tot je eigen executive coach (Chair)

2. Een gediplomeerde executive coach faciliteert uw Vistage-groep

Maandelijks heb je een individuele coaching sessie met jouw Chair/executive coach. In deze sessie heb je de gelegenheid jouw belangrijkste uitdagingen en kansen te bespreken. Jouw executive coach zet zijn ervaring in om je verder te helpen en wijst jou op de juiste hulpbronnen en experts die kunnen helpen bij het nemen van kritische beslissingen.

Om jou een extra boost en inspiratie te geven

3. Inspiratie door sprekers van wereldformaat

Om de maand spreekt er een externe spreker tijdens de groepsmeeting. Zij zijn zelf ook zakelijk leider (of zijn dit geweest) en hebben ieder hun expertise bijvoorbeeld op het gebied van persoonlijk leiderschap, marketing, HR of Finance. De sprekers dagen je uit om anders naar jouw bedrijf en jezelf te kijken en laten je innovatieve methodes zien om jouw business te optimaliseren.

Vistage Research creëert onderzoeken en selecteert relevante onderzoeksresultaten

4. Onderzoeken die aanzetten tot actie

Deze hoogwaardige informatie helpt onze leden met het maken van doordachte analyses waarmee zij hun organisatie kunnen optimaliseren en voorbereiden op de toekomst. Voor onze onderzoeken werken we samen met de slimste koppen, onder andere met Stanford University.

Waarom zou je zelf het wiel uitvinden als jouw netwerk de beste tips heeft?

5. Maak gebruik van onze betrouwbare community

Bijvoorbeeld als je op zoek bent naar een bepaalde leverancier of medewerker. Vistage Networks biedt jou de mogelijkheid om de kracht van de internationale Vistage-community te benutten door online, face-to-face of bij Vistage-evenementen met andere, gelijkgestemde, zakelijke leiders contact te leggen op basis van gemeenschappelijke branches en interesses.

Leden van Vistage hebben exclusief toegang tot meer dan 24.000 Vistage-CEO’s en experts op verschillende vakgebieden. Dit helpt onze leden om:

  • waardevolle connecties te leggen
  • de beste aanpak van problemen te delen
  • toegang tot deskundige vak-experts te hebben
  • deel te nemen aan ontmoetingen over specifieke onderwerpen, evenementen en webinars
  • toegang te krijgen tot wereldwijd beschikbare bronnen via het Vistage-netwerk
  • renderende oplossingen te vinden voor hun branche-specifieke issues
Vistage biedt tal van mogelijkheden om te netwerken

6. Evenementen die motiveren, informeren en inspireren

Je kunt netwerken tijdens jouw peergroup bijeenkomsten en andere Vistage-evenementen. Maar je kunt ook een eigen netwerk aanmaken of de beveiligde onlinedatabase gebruiken om leden, executive coaches, Chairs of sprekers te vinden op naam, branche, locatie of expertise. Het biedt talloze mogelijkheden om toegang tot ervaring, kennis en inzichten te krijgen van andere ondernemers en jouw persoonlijke netwerk te laten groeien.

Jij neemt beslissingen.

Vistage helpt je om slimmere te maken.

Breng jouw succes naar een nieuw level. Word lid van een krachtige gemeenschap van CEO’s en directeur-eigenaren die elkaar uitdagen en inspireren door het delen van elkaars perspectieven en inzichten. Zo helpen ze elkaar om betere beslissingen te nemen, te groeien in hun leiderschapsrol en, niet geheel onbelangrijk, betere resultaten te behalen.

Vul jouw gegevens in. Een van onze Chairs zal dan vrijblijvend contact opnemen voor een nadere kennismaking.

Jouw gegevens zijn veilig, lees hier ons privacy statement.

Download “Win de strijd om talent”

Nog niet toe aan het onderzoeken van het lidmaatschap? Dat is niet erg. Wel nieuwsgierig naar onze kennis en ervaring?

Download vrijblijvend “Win de strijd om talent”. Heeft jouw bedrijf al te maken met het lastig kunnen vinden van talenten, of verwacht je daar een uitdaging voor de komende jaren? Ontdek onze belangrijkste lessen uit 65 jaar ervaring.

Meer van Vistage ontdekken

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Word lid

Ontdek of Vistage bij jou en je onderneming past.

Op naar de top

7 wetten van leiderschap voor CEO’s