Geduldig en met scherp observatievermogen en zorgzaamheid uitdagingen doorgronden

Rob Overman

Vistage Chair

Rob heeft ruim vier decennia ervaring als CEO en ondernemer in de media, de music business en het onderwijs. Zijn ambitie als Coach en Chair is om zijn groepsleden het beste uit zichzelf en elkaar te laten halen, zoals een dirigent dit doet met zijn orkest.

Rob’s carrière verloopt in drie fasen: de ontdekker, de orkestdirecteur en de mediaondernemer. Na zijn studies muziekwetenschap en orkestdirectie ontwikkelt hij zich in uiteenlopende rollen als journalist, manager, docent/storyteller (oa. Universiteit van Utrecht) en dirigent. Eenmaal ‘fit for the job’ is hij vanaf 1993 CEO van vier gerenommeerde orkesten, waaronder het Radio Filharmonisch en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

In 2003 maakt hij de overstap naar de private sector en is als consultant, ondernemer, founder en CEO betrokken bij diverse internationale tech- en mediabedrijven. Na verkoop van de internationale tv-kanalen van de Brava-groep blijft hij als voormalig ‘co-owner’ vijf jaar actief bij het beursgenoteerde Stingray (Montreal) als sales/artistic director.

In 2020 richt Rob SYMPHONY.live op, een geavanceerde video streamingdienst dat ‘s-werelds beste orkesten verenigt. Na overdragen van zijn CEO-taken blijft hij vanaf voorjaar 2023 verantwoordelijk voor de artistieke visie. Dit stelt hem in staat om Vistage Chair te worden.

Rob streeft naar zo divers mogelijk samengestelde peer adviesgroepen en is geboeid door een veelheid aan sectoren in de maakindustrie, dienstverlening, technologie, marketing, publishing, entertainment, media, health, handel, sport en meer. Rob’s aanstekelijke enthousiasme maken hem een geliefde intermediair en inspirator. Met geduld, scherp observatievermogen en zorgzaamheid weet hij uitdagingen van CEO’s te doorgronden en kan hij hen ondersteunen in hun professionele groei. Voor hem zijn integriteit, nieuwsgierigheid, doorzettingsvermogen, vernieuwingsdrang, optimisme, passie, bezieling, relativering en courage belangrijke waarden.

Rob woont met zijn grote liefde in Hilversum en heeft drie volwassen dochters. Naast muziek zijn wandelen, tuinieren, koken en wijn zijn grote passies. Hij is daarom regelmatig te vinden in zijn ‘Cascina’ in Piemonte.

Ontmoet andere Vistage Chairs

Vistage Chairs

Onze Vistage Chairs en waarom zij Chair zijn geworden