Een generalist met maatschappelijke focus

Harm Mannak

CEO en Vistage Chair

Harm heeft een allround achtergrond als directeur, bestuurder en toezichthouder/ commissaris, zowel in de publieke en private sector, als bij familiebedrijven. Hij is een generalist, die zich thuis voelt bij complexe verandertrajecten, fusies, reorganisaties en start ups. De bedrijven die hij leidde varieerden in omvang; van 100 – 3000 medewerkers en van een paar miljoen tot € 300 miljoen omzet. Hij is bekend met opvolgingsproblematiek en weet weerstanden, die ontstaan bij veranderingen, te overbruggen. Harm kent de dynamiek in het publieke domein en heeft de kwetsbaarheid, die dat kan brengen aan den lijve ondervonden. Hij is een actieve netwerker zowel nationaal als internationaal en is op zijn plek in een multi-stakeholder omgeving.

Harm is een generalist met een maatschappelijke focus en gericht op zijn omgeving zonder er van afhankelijk te zijn. Relativeert hiërarchie en status; ziet kwetsbaarheid als kracht.

Zijn passie ligt onder andere in het doorgronden waarom mensen doen wat ze doen. Die passie heeft ertoe geleid dat hij na een loopbaan van 40 jaar zich heeft aangesloten bij Vistage. Die jarenlange ervaring in allerlei sectoren van de samenleving, gecombineerd met zijn opgedane kennis maakt hem een doelgerichte executive coach.

Harm zijn loopbaan begon bij de Koninklijke Marine waar hij het belang van teamwork aan den lijve ondervond en tot zijn professionele drijfveer maakte. Het team maakt het onderscheid en dat doen Vistage groepen ook. Het voorzitten van Vistage-groepen is de perfecte omgeving voor hem; hij gebruikt zijn ervaring, vaardigheden en enthousiasme om CEO’s, MD’s en bedrijfsleiders te begeleiden om meer te bereiken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Ontmoet andere Vistage Chairs

Vistage Chairs

Onze Vistage Chairs en waarom zij Chair zijn geworden