Over Vistage

Seth Huizenga

Algemeen directeur Aako B.V.

Aako is een groothandel in de chemische sector met een omzet van 60 miljoen. We leveren onder andere ingrediënten voor cosmetica en UV-cure producten. Naast de Nederlandse vestiging hebben we ook een zusterbedrijf in Israël.

Medewerkers: 35
Sector: Chemie

Successen met Vistage:

  • Met Vistage heb ik meer zelfinzicht gekregen
  • Ik ben mij bewuster van mijn blinde vlekken
  • Vistage heeft bijgedragen aan de ontwikkeling van mijn ondernemerschap

Voor Vistage:

Als directeur sta je er bij beslissingen en het uitzetten van de koers vaak alleen voor. Uiteraard heb ik slimme mensen op kantoor zitten en heb ik ook mensen die anders denken in mijn netwerk, maar toch zit ik in een bepaalde bubbel. We spreken dezelfde taal en denken toch vaak dezelfde kant op. Ik was echt op zoek naar nieuwe inzichten en zienswijzen in een andere omgeving. Dat vond ik bij Vistage.

Voordat ik lid werd heb ik wel echt een afweging gemaakt. Ik realiseerde mij dat lid worden een tijds inspanning vraagt om er ook echt iets aan te hebben. Achteraf gezien valt dat overigens reuze mee. Die ene dag in de maand met mijn groepsleden en de maandelijkse coaching sessie met mijn Chair leveren meer op dan dat het aan tijd kost. De tweede overweging waren de financiën. Betaalt het lidmaatschap zichzelf voldoende terug. Inmiddels kan ik bevestigen dat ik zaken heb kunnen voorleggen die zeker voldoende return hebben gegeven, en de investering ruimschoots rechtvaardigen

Lid van Vistage

Wat levert de maandelijkse sessie mij op? Allereerst is het een dag om aan de zaak te werken in plaats van in de zaak. Dus het is een dag waarin je reflectie hebt, afstand neemt. Ik krijg inzichten die ik in die andere 19 werkdagen niet krijg. En soms is dat wat net even nodig is om een besluit nemen over hoe ik een bepaalde kwestie aan kan pakken. Kwesties die de organisatie of de medewerker(s) raken of actuele zaken zoals het delen van best practices omtrent bijvoorbeeld Covid.

Dat soort zaken zijn niet makkelijk te kwantificeren, het zijn vaak besluiten waarvan je niet weet wat er gebeurd was als je een ander pad had gekozen. Wat ik wel zie, is dat onze organisatie prima draait en dat mijn lidmaatschap daar zeker een bijdrage aan levert.

Met Vistage heb ik een nieuwe bubbel van mensen die professioneel anders in elkaar zitten en die vragen stellen die ik op andere plekken niet krijg. Ik krijg dus extra perspectieven en vragen mee en daarmee nieuwe inzichten.

Bovendien werkt het voor mij en veel mensen zo dat wanneer ik dingen opschrijf en deel met anderen, dat vaak een extra stok achter de deur is om in beweging te komen.

Ik haat het als ik drie keer tegen een ander moet zeggen dat iets niet gelukt is. Op het moment dat je zaken concreet kunt maken, actie eruit kunt halen en de discipline hebt om erop terug te komen, dan gaan dingen bewegen.

Het resultaat voor mij

Behalve het zakelijke heeft het mij dus ook een hoop zelf inzicht gebracht wat ik zowel zakelijk als privé toe kan passen. Ik ben mij bewuster geworden van mijn blinde vlekken. Het bijwonen van de sessies en de events geven mij inspiratie en een schop onder mijn kont.

Dus voor iedereen die twijfelt of dit iets voor hem of haar is, of het iets brengt. Wat heb je te verliezen anders dan een paar euro of dagdelen? De garantie is dat je meer van jezelf leert. Probeer het, ga in gesprek of bezoek een event. Uiteindelijk hebben mensen vaak meer spijt van de dingen die ze niet gedaan hebben in plaats van de zaken die ze wel hebben opgepakt.

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.