Over Vistage

Tibo Jansingh

Founder Kleurrijker B.V.

Uitgeverij KleurRijker maakt onderwijsmethodes, zowel in print als digitaal, die ondersteunen bij de inburgering. Het gaat daarbij zowel om de Nederlandse taal als om de cultuur.

Successen met Vistage:

  • Ik heb nu meer structuur in mijn bedrijf
  • Met de handvatten en methodieken van Vistage analyseer ik problemen gemakkelijker
  • Ik ben zakelijker geworden

Voor Vistage:

Als je begint als bedrijf en nog niet zo groot bent gaat de dagelijkse aansturing vaak informeel. Rond de koffieautomaat wordt alles geregeld. Ik merkte dat ik daardoor in een bepaalde cultuur vast kwam te zitten waarin ik moeilijk de zaken kon bespreken die voor mij belangrijk waren. Met mijn medewerkers sprak ik wel over de dagelijkse dingen maar nauwelijks over de langere termijn. Daar was ik heel erg naar op zoek.

Ik zocht echt naar een structuur om mezelf te dwingen, om meer met die horizon van vijf jaar te doen. Juist in die periode hoorde ik over Vistage. Het was het juiste moment, het sloot aan op mijn behoefte om een stap te maken, om vrijer te kunnen denken en te kunnen groeien. Dus ik heb er niet lang over hoeven nadenken om lid te worden.

Lid van Vistage

Wat ik vaker doe, dankzij de maandelijkse meetings met mijn groep, is gewoon even met de voeten op tafel en telefoons uit. Waar loopt iedereen nou echt tegen aan? Zaken bespreken in een setting waarin we ‘echt’ naar elkaar luisteren. Hoe zou je iets kunnen oplossen? Welke afspraken maak je met jezelf om het te gaan oplossen? Het mooie is dat we elkaar vervolgens ook aanspreken op die acties. Zo blijft het niet bij leuke ideeën, maar brengt het echt verandering.

Eigenlijk is dat ook echt een vak om te luisteren naar een probleem, om het te analyseren en om juist die onderdelen te vinden die de ander kunnen helpen. Binnen de groep worden we daar steeds beter in onder begeleiding van onze Chair en gebruikmakend van de methodieken van Vistage.

Het resultaat voor mij

Vooraf was het lidmaatschapsgeld best een overweging, daar moest ik wel even over nadenken. Aan de andere kant, als het ons zou helpen om al is het maar vijf procent te groeien, dan verdien je dat dubbel en dwars terug natuurlijk. Dus het was mijn insteek om het gewoon te zien als een goede investering.

Er zit misschien wel een beetje een Amerikaans sausje op. Aan de andere kant, van Amerikanen kan je veel zeggen maar ze zijn ook vaak wel heel innoverend en praktisch. En dat praktische element naar Nederland tillen vind ik wel mooi.

Ik heb dankzij de stap om met Vistage te gaan werken meer structuur in mijn bedrijf nu. We spreken elkaar nu bijvoorbeeld aan op kengetallen, er is nu een MT ingericht en we hebben nu een HRM beleid. Stuk voor stuk zaken en structuren die ik makkelijker heb kunnen inrichten en die bijdragen aan de volgende fases van mijn bedrijfsontwikkeling. En natuurlijk komen we tijdens de groei weer andere groeipijntjes tegen maar ik weet zeker dat ik die ook weer opgelost ga krijgen.

Het heeft mij echt geholpen om meer rust te krijgen en zaken een plek te geven in plaats van dat zaken zich gaan opstapelen in mijn hoofd. Dus voor iedereen die baat heeft bij een ongezouten maar uiteraard wel onderbouwde mening, van andere ondernemers die graag belangeloos meedenken, is Vistage echt een geweldige club om bij aan te sluiten

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.