Over Vistage

Tjeerd de Boer

Managing Director User Intelligence

User Intelligence is een customer experience bedrijf met een sterke focus op digitale touchpoints. Wij ontwerpen en doen onderzoek naar interactieve producten. Denk aan websites, mobiele applicaties en software. We maken die gebruiksvriendelijker om het even heel simpel te zeggen.

Medewerkers: 20
Sector: ICT, media en communicatie

Successen met Vistage:

  • Ik maak structureler tijd vrij om aan het bedrijf te werken
  • Meer focus om de grotere plannen in beeld te houden
  • Snellere groei door meer tijd aan de belangrijke zaken te besteden

Voor Vistage:

Als directeur was het voor mij een uitdaging om de grotere plannen die ik had, de visie en de missie, te bewaken. Die zaken willen wel eens ondergesneeuwd raken. Ik was me daar zeer bewust van en was op zoek naar een manier om mij daarin te ontwikkelen. Vistage sprak mij aan door de combinatie van het zakelijke en het persoonlijke. Het zakelijke is in de meeste netwerken prima geborgd, maar juist de aandacht die gegeven wordt aan het persoonlijke onderdeel sprong er voor mij al snel uit. In mijn eigen ervaring is dat ook het belangrijkste. Als leider moet je eerst zelf groeien voordat je bedrijf kan groeien. Dat is een hele goede opbouw.

Lid van Vistage

Maandelijks komen we als groep bij elkaar en daarnaast spreek ik 1-op-1 ook maandelijks met mijn Chair. Voor mij is de groep een belangrijke bron voor ideeën en inspiratie. De Chair is iemand die mijn bedrijf en mijzelf goed kent en een laag dieper kan gaan. Het is een combinatie die voor mij goed werkt

Het is erg stimulerend om enerzijds mensen te zien die dezelfde uitdagingen hebben en daar een oplossing voor weten te vinden en om anderzijds ook aan je eigen voornemens gehouden te worden door je collega leden. Het kan je een keer een maand niet lukken om je eigen voornemens na te komen, het kan twee of drie maanden niet lukken, maar op een gegeven moment zal je aangesproken worden. Joh, heb je nou weer de deadline gemist, heb jij je prioriteiten wel op orde? En dat is niet veroordelend, het is feedback van mensen die in dezelfde drukte zitten als jij, die jou helpen om je prioriteiten beter neer te zetten.

Wat ik ook heel erg prettig vind, is om de gedrevenheid van mijn collega-ondernemers te zien. Dat is wat we allemaal hebben. De ideeën die naar boven komen borrelen, het sterke bewustzijn dat we allemaal vanuit ondernemerschap de passie voelen voor onze producten of diensten.

Of je nou in de witlof zit of je maakt machines of in mijn geval, ontwerper van websites, de basis is hetzelfde. Dat is eigenlijk wel een warm bad, dat je met allemaal ondernemers zit, je hebt hetzelfde vak.

Het resultaat voor mij

Inmiddels ben ik mij er nog bewuster van dat ik juist als ik de tijd niet heb, tijd moet vrijmaken om aan mijn bedrijf en mijzelf te werken. Dat klinkt heel tegenstrijdig, maar dat is wat ik veel gezien heb. Ook bij de collega Vistage leden zie ik dat ze uiteindelijk veel meer aan hun bedrijf zijn gaan werken in plaats van in hun bedrijf. Het belang van persoonlijk groeien voor het succes van een bedrijf is nog meer waar dan ik zelf al dacht

Voordat ik lid werd heb ik nog wel even getwijfeld, omdat je pas echt weet wat je krijgt op het moment dat je het ervaart. Ik kan inmiddels beamen dat het een geweldige investering is, voor mij persoonlijk en daarmee ook voor mijn bedrijf. Het heeft mij geholpen om nog sneller te groeien dan ik anders had gedaan.

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.