Vistage Dutch Summit

Carlton President Hotel Utrecht
Woensdag 29 mei 2024
09:00 – 16:30 uur

Carlton President Hotel Utrecht
Woensdag 29 mei 2024
09:00 – 16:30 uur

Thema: Eigenaarschap

Ontdek de kracht van eigenaarschap tijdens de jaarlijkse Vistage Summit! Dit is uw unieke kans om zij aan zij te staan met vooruitstrevende CEO’s, eindbeslissers en executives en bovenal vernieuwende denkers. We zijn trots om Jan Rotmans als onze keynote spreker te verwelkomen, wiens visionaire blik op transformatie en verandering uw denkwijze ongetwijfeld zal verrijken. Of u nu lid bent of interesse heeft in het versterken van uw netwerk, deze summit biedt u de exclusieve gelegenheid om het thema eigenaarschap uit te diepen en kennis uit te wisselen zodat het direct toepasbaar is in de dagelijkse praktijk van uw bedrijf. Mis deze kans niet om eigenaarschap te vergroten binnen uw bedrijf en tegelijk nieuwe connecties te leggen. Meld u vandaag nog aan en wees de verandering die u in de wereld wilt zien!

Sprekers

Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans

Keynote spreker

Jan Rotmans is een gerenommeerd hoogleraar en wetenschapper op het gebied van klimaatverandering en transities, een pionier op het gebied van duurzaamheid en verandering. Met een indrukwekkende carrière die zich uitstrekt over drie decennia, heeft hij zich onderscheiden als een vooraanstaand denker in het navigeren en vormgeven van complexe sociale en ecologische transformaties.

Als oprichter van diverse succesvolle initiatieven en auteur van invloedrijke publicaties zoals zijn recente boek Omarm de Chaos, inspireert Rotmans wereldwijd beleidsmakers, bedrijven en gemeenschappen om ambitieuze en noodzakelijke stappen te zetten richting een duurzamere toekomst.

Marieke van Dijk

Workshopleider

Marieke van Dijk is CEO bij twee bedrijven: Kairos Consultancy en Oratium Europe. Met een achtergrond in psychologie en meer dan twintig jaar internationale ervaring in executive coaching, ondernemerschap en advies, helpt ze leiders en teams met ‘living your story’. Partner in persoonlijke-, en teamontwikkeling. Ze is een horizonverbreder die verschillende perspectieven combineert met inzichten uit onderzoek en praktijk om zo ideeën te verrijken.

Naomi Himmelreich

Workshopleider

Naomi Himmelreich MSc is organisatiesocioloog en is gefascineerd door mensen en hun gedrag binnen hun sociale context en hoe mensen samenwerken. Tegenwoordig is ze organisatieadviseur, facilitator en coach bij diverse klanten en mede-eigenaar van het junior adviesbureau Jonge Honden. Ze is een jonge ondernemer en stuurt haar team aan vanuit een diepe persoonlijke betrokkenheid. Ze is een ervaren spreker en trainer, gericht op interpersoonlijke communicatiemethoden.

Agenda

Carlton President Hotel Utrecht
Woensdag 29 mei 2024
09:00 – 16:30 uur

09:00 uur

Inloop en registratie

09:30 uur

Welkom en introductie

10:00 uur

Keynote spreker Jan Rotmans

11:00 uur

Perspectieven op eigenaarschap

11:15 uur

Pauze & netwerkmogelijkheid

11:30 uur

Workshop ronde 1 o.l.v. Marieke van Dijk en Naomi Himmelreich:

  • Eigenaarschap: het ei van Columbus?
  • Van babyboomer naar Gen Z: eenheid in eigenaarschap

12:30 uur

Lunchbuffet

13:45 uur

Workshop ronde 2 o.l.v. Marieke van Dijk en Naomi Himmelreich:

  • Eigenaarschap: het ei van Columbus?
  • Van babyboomer naar Gen Z: eenheid in eigenaarschap

14:45 uur

Pauze & netwerkmogelijkheid

15:00 uur

Paneldiscussie

15:30 uur

Afsluiting

15:45 uur

Borrel & netwerkmogelijkheid

Programmawijzigingen voorbehouden

Inhoud keynote & workshops

Keynote – Prof. Dr. Ir. Jan Rotmans

Jan Rotmans neemt u mee op een inspirerende reis door de wereld van transformatieve veranderingen. In zijn lezing onthult Rotmans niet alleen de complexiteit en noodzaak van maatschappelijke veranderingen, maar biedt hij ook een blik op de hoopvolle toekomst die wij samen kunnen creëren. Met een combinatie van diepgaande kennis, levendige voorbeelden en een passie voor innovatie, daagt hij u uit om de status quo ter discussie te stellen en eigenaarschap te nemen in transities die zowel binnen als buiten uw bedrijf gaande zijn.

Rotmans biedt waardevolle perspectieven en praktische handvatten om actief bij te dragen aan positieve verandering. Een mooie gelegenheid die uw denkwijze zal transformeren en u zal inspireren om een verschilmaker te zijn in de belangrijkste transities.

Workshop – Marieke van Dijk
Eigenaarschap: het ei van Columbus?

Zet de volgende stap in leiderschap en laat als CEO of eindbeslisser je bedrijf floreren door de kracht van eigenaarschap te ontsluiten op deze Vistage Summit workshop.

Herkent u dit? Vallen er zaken tussen wal en schip in uw organisatie of ervaart u weinig identificatie van medewerkers met het resultaat van hun werk? Als CEO of eindbeslisser ervaart u zelf veel eigenaarschap en wilt u dat iedereen datzelfde niveau van betrokkenheid en focus ervaart. Maar: Is dat wenselijk en mogelijk?

Het bevorderen van eigenaarschap klinkt leuk als oplossing, maar wat is het precies en hoe creëer je het? Deze workshop is speciaal ontworpen om CEO’s, executives en eindbeslissers te voorzien van inzichten, technieken en strategieën die nodig zijn om een cultuur van eigenaarschap te bevorderen.

Ontdek hoe u:

  • Een context bevorderende organisatiecultuur opbouwt waar iedereen zich gewaardeerd voelt en bijdraagt aan het gemeenschappelijke doel en resultaat.
  • De intrinsieke motivatie van uw medewerkers aanwakkert, zodat zij initiatief nemen en proactief bijdragen aan het succes van uw bedrijf.
  • Barrières voor eigenaarschap identificeert en wegneemt, waardoor een omgeving ontstaat waar iedereen zich empowered voelt om op hun best te presteren.

We koppelen het concept van eigenaarschap aan de zeven leiderschapscompetenties die in de Vistage groepen centraal staan om zo te ervaren wat de kracht van de Vistage community is.

Workshop – Naomi Himmelreich
Van babyboomer tot Gen Z: eenheid in eigenaarschap

Het benutten van de diversiteit aan generaties op de werkvloer staat centraal in de interactieve workshop van ‘babyboomer tot Gen Z’. Deze workshop is speciaal ontworpen voor de Vistage Summit door de dynamische organisatie Jonge Honden. Tijdens deze workshop duiken we in de diverse wereld van werkbeleving en eigenaarschap zoals ervaren door de vier tot vijf generaties die momenteel deel uitmaken van onze werkvloer.

Met behulp van interactieve oefeningen en discussies, krijgt u de kans om ‘in de schoenen te staan’ van collega’s uit verschillende generaties. Leer van de ‘jonge honden’ – die de nieuwste generatie op de werkvloer vertegenwoordigen – en ontdek hoe hun frisse blik en onconventionele benadering van werk en eigenaarschap inspiratie kan zijn voor alle generaties.

Te midden van een groeiend arbeidstekort en de toenemende trend van ‘quit quitting’, onthult deze sessie hoe het versterken van eigenaarschap binnen uw organisatie niet alleen betrokkenheid en retentie kan verhogen, maar ook de weg kan banen voor grensverleggende transformatie en innovatie.

De opbrengsten van deze workshop voor u:

  • Dieper inzicht in generatiedynamiek: Leer de unieke perspectieven en waarden van verschillende generaties op de werkvloer begrijpen en hoe deze de visie op eigenaarschap beïnvloeden.
  • Strategieën voor verhoogd eigenaarschap: Ontvang praktische tools om eigenaarschap binnen uw team of organisatie te versterken.
  • Innovatie & transformatie door diversiteit: Ontdek hoe het omarmen van de verscheidenheid en frisse inzichten van de ‘jonge honden generatie’ kan leiden tot transformatie en innovatie en een vernieuwde energie binnen uw organisatie.

Investering

De investering voor deze summit bedraagt 295 euro (ex BTW), inclusief lunch, pauzes, afsluitende borrel én genoeg kennis en inspiratie om zelf aan de slag te gaan met het actuele thema ‘Eigenaarschap’ binnen uw onderneming.

Locatie

Carlton President Hotel Utrecht

Floraweg 25
3542 DX Utrecht

Per auto:
Het hotel is zeer goed bereikbaar met de auto. De parkeerplaats heeft meer dan 200 gratis parkeerplekken. Tevens zijn er 17 oplaadpalen voor elektrische auto’s (waarvan 2 voor Tesla’s) beschikbaar.

Openbaar vervoer:
Reist u per openbaar vervoer dan kunt u hier uw reis plannen.

Aanmelden