Een diepgaande kijk op Vistage: Wat is Vistage?

21 June 2023 |

Categories: Alle, Business operatie

Vistage is een organisatie die zich richt op executive coaching en peer to peer advisory voor eindbeslissers van MKB-bedrijven. Al meer dan zestig jaar helpt Vistage leidinggevenden bij het nemen van beslissingen die het succes van hun bedrijven bepalen. Maar hoe behaalt Vistage dergelijke resultaten? Laten we de zeven essentiële aspecten van Vistage eens nader bekijken.

Groepsbijeenkomsten

Bij Vistage draait alles om gedeelde kennis. Elke maand komen Vistage-groepen samen voor besloten bijeenkomsten. Deze bijeenkomsten, die doorgaans een hele dag duren, geven leden de gelegenheid om ideeën te delen, uitdagingen te bespreken en nieuwe strategieën te ontwikkelen. De groepen bestaan uit eindbeslissers van verschillende bedrijven en industrieën, wat zorgt voor een rijke variëteit aan perspectieven en ervaringen.

Topsprekers

Bij Vistage geloven we dat continu leren en ontwikkelen cruciaal is voor succes. Daarom nodigen we regelmatig topsprekers uit om te spreken voor onze leden en onze besloten groepen. Daniel Pink, Jim Collins, Patrick Lencioni en Simon Sinek delen hun inzichten en expertise met onze leden, en voorzien hen van nieuwe inzichten en inspiratie. Deze sessies variëren van leiderschapsontwikkeling tot strategie, innovatie en persoonlijke groei.

Individuele executive coaching sessies

Naast groepsbijeenkomsten krijgt ieder Vistage-lid maandelijks individuele executive coaching sessies. Deze sessies zijn specifiek ontworpen om individuele leidinggevenden te helpen hun persoonlijke en zakelijke doelen te bereiken. De coaches van Vistage zijn ervaren leiders die zijn opgeleid om de prestaties van executives te verbeteren door middel van één-op-één begeleiding, feedback en accountability.

Branchegerelateerde en aandachtsgerelateerde netwerkgroepen

Vistage erkent het belang van diepgaande kennis van specifieke industrieën en onderwerpen. Daarom biedt het netwerkgroepen aan die zich richten op specifieke branches en aandachtsgebieden. Deze groepen stellen leden in staat om ideeën en ervaringen uit te wisselen met andere leidinggevenden die vergelijkbare uitdagingen en mogelijkheden tegenkomen.

Een online community van 45.000 leden

Vistage heeft een bloeiende online community van 45.000 leden. Deze community is een waardevol platform voor leden om contact te leggen, advies te vragen en te geven, en toegang te krijgen tot een schat aan bronnen van kennis en ervaring. De online community stelt leden ook in staat om te leren en te groeien buiten hun maandelijkse groepsbijeenkomsten en individuele coaching sessies.

Internationale bijeenkomsten met andere Vistage-leden

Vistage is een wereldwijd netwerk, en we begrijpen het belang van het opbouwen van relaties op internationaal niveau. Daarom organiseert Vistage regelmatig internationale bijeenkomsten waar leden uit wel meer dan 35 landen samenkomen, leren en netwerken.

Deze bijeenkomsten bieden unieke mogelijkheden voor leden om hun perspectieven te verbreden en waardevolle connecties te maken.

Vistage-onderzoeken en resultaten

Als Vistage-lid heb je toegang tot exclusieve onderzoeken onder de eigen leden en bevindingen die inzicht geven in actuele trends, uitdagingen en kansen in de wereld van zaken doen. Deze inzichten kunnen je helpen om geïnformeerde beslissingen te nemen en je bedrijf naar nieuwe hoogten te stuwen.

Concluderend, Vistage biedt een krachtig platform dat leiderschap en zakelijk succes bevordert door middel van peer advisory, expert inzichten, individuele coaching, en een robuust wereldwijd netwerk.

Het is geen verrassing dat bedrijven die lid zijn van Vistage gemiddeld 2,2 keer beter presteren dan hun tegenhangers die niet lid zijn. Door lid te worden van Vistage, kan ook jij jouw eiderschapsvaardigheden versterken, je bedrijfsprestaties verhogen, en een blijvende impact hebben op je bedrijf en de wereld daarbuiten.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.