Geniet van een nieuw perspectief. Live a life of climb.

25 May 2023 |

Of je nu een gloednieuwe start-up bent, of een bedrijf dat worstelt om voet aan de grond te krijgen op de markt, of al een daverend succes bent, één ding hebben ambitieuze bedrijven gemeen: ze hebben een goede leider nodig die erkent dat dingen altijd beter kunnen en die bereid is om hard te werken om dat te bereiken.

De juiste motivatie, vastberadenheid en hard werken worden beloond. Deze prestaties komen niet alleen je bedrijf ten goede, maar ook jezelf, je gezin, je werknemers en je gemeenschap.

Bij Vistage noemen we deze mindset – deze zoektocht naar succes – een “Life of Climb”. Elke bedrijfsleider begint zijn klim onderaan de berg. Maar alleen degenen die doelbewust klimmen, kunnen hun bedrijf – en hun leiderschapskwaliteiten – naar een hoger niveau tillen.

Een nieuw perspectief kan alles veranderen. Dat is waar het bij Life of Climb om draait.

De zwaarste klim

Voor velen zal “de zwaarste klim” beelden oproepen van een tocht naar de top van de Mount Everest of K2. Voor ons bedrijfsleiders is de “zwaarste klim” echter veel dichter bij huis.

Onze klim is namelijk intern. Het gaat erom dat je je angsten onder ogen ziet en obstakels, pech en faalangst overwint op weg naar de top. Het gaat om het beklimmen van pieken die ver buiten je normale comfortzone liggen. Het gaat om het behouden van een onwrikbaar gevoel van leiderschap, ondanks onvoorspelbare omstandigheden en de momenten waarop je het gevoel hebt dat je niet verder kunt.

Bekijk hier het komende programma voor gratis CEO Climb-evenementen

Het bepalen van de omvang van de pieken die je wilt overwinnen, is geheel aan jou. Je zult zeker succeservaringen opdoen, maar waarschijnlijk ook tegenslagen tegenkomen. Met de juiste hoeveelheid vastberadenheid, creativiteit, planning, verantwoordelijkheid, innovatie, besluitvaardigheid en geduld weet je echter dat je elke piek kunt bereiken waar je naar streeft.

Het valt niet te ontkennen dat een leven van klimmen soms een strijd kan zijn. Maar maak je geen zorgen, onderweg is er voldoende hulp beschikbaar voor die moeilijke momenten.

De juiste partners kiezen voor de klim

Hoewel alleen jij kunt bepalen welke doelen je wilt bereiken, hoef je deze uitdaging niet alleen aan te gaan. Door Vistage als jouw partner te kiezen, weet je zeker dat je zowel een gids als een medeklimmer hebt die je tijdens jouw beklimming zal vergezellen om je te helpen de top te bereiken.

Wie is jouw gids? Dat is een ervaren Vistage-Chair (Coach, Facilitator en Voorzitter). Wat is een betere gids dan iemand die de top zelf al heeft bereikt – en die meerdere andere klimmers op dezelfde reis heeft begeleid?

Onze gratis maandelijkse CEO-klimevenementen kunnen je helpen de top te bereiken, waar je ook bent op je reis. Lees hier meer.

Door hun opleiding en ervaring zijn ze perfect gekwalificeerd om jou langs eventuele obstakels op je pad te helpen. Met een schat aan tools en technieken van eerdere expedities, kun je garanderen dat ze als je kompas zullen fungeren en je zullen helpen de juiste richting te vinden, waar je ook bent op je pad.

Het is niet alleen je gids die je zal helpen slagen, maar ook je medeklimmers – Vistage-leden en de Vistage-community. Dit zijn mensen op een soortgelijke reis als jij. Ze kunnen een
ander pad bewandelen of andere toppen willen bereiken. Wat jullie echter allemaal gemeen hebben, is die vastberadenheid om te slagen, dat gevoel van doelgerichtheid, dat verlangen naar grotere dingen.

Met wie je jezelf omringt tijdens je klim is van vitaal belang. Vistage-leden zullen je aanmoedigen, ondersteunen en uitdagen om grotere hoogten te bereiken dan je je misschien had voorgesteld.

Life of climb in actie

Vistage-lid Rob Goodman, MD van evenementeninfrastructuurprovider Showplace, leeft echt een “Life of climb”. Beginnend op de werkvloer, leidde zijn beklimming van de leiderschapsladder ertoe dat Rob en twee anderen Showplace overnamen via een management buy-out.

In 2018 besloten de andere twee bestuurders – zijn medeklimmers – om hun reis te beëindigen, en Rob bleef alleen klimmen. Toen hij besefte dat dit niet duurzaam was, sloot hij zich aan bij Vistage, waar hij de steun van zijn gids en medeklimmers – zijn groepsvoorzitter en de andere groepsleden – van onschatbare waarde vond.

Word vandaag nog lid van Vistage om van dezelfde ondersteuning te genieten als Rob tijdens zijn beklimming.

De weg naar de top is niet altijd vanzelfsprekend. Toen COVID-19 toesloeg, realiseerde Rob zich dat Showplace zijn koers moest wijzigen om te overleven. In de zomer van 2020 is hij een ander pad gaan bewandelen, met behulp van zijn Vistage-partners.

Lees het volledige verhaal van Rob hier

De enige weg is omhoog

“Life of climb” gaat over constant streven om als leider beter te worden, betere beslissingen te nemen en hogere hoogten te bereiken. De omvang van die hoogten is grenzeloos, maar je
wilt er zeker van zijn dat je de juiste ondersteuning hebt om je op het goede spoor te houden.

Daarom hebben we onze maandelijkse CEO Climb-evenementen geïntroduceerd. Deze gratis maandelijkse evenementen zijn exclusief bedoeld voor bedrijfsleiders die hun bedrijf – en hun teams – naar een geheel nieuw niveau van succes willen tillen.

De evenementen bieden een breed scala aan onderwerpen, variërend van de kunst van het delegeren tot het begrijpen van de gig-economie. Open voor iedereen die mee wil doen, je vindt hier alle details van aankomende CEO Climb-evenementen.

Je hoeft niet alleen te klimmen. Met een Vistage-lidmaatschap heb je een volledig uitgeruste gids naast je en medeklimmers die je willen laten slagen.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.