Hoe maak ik tijd vrij voor Vistage als ik tijd tekort kom?

6 oktober 2023 |

Het is een veelgehoord dilemma onder drukke leiders: “Ik heb geen tijd voor Vistage, mijn agenda staat al vol!” Het lijkt een paradox. Hoe kun je, wanneer je voelt dat elke minuut van je dag al in beslag wordt genomen, tijd vrijmaken voor iets extra’s zoals Vistage? Het antwoord is verrassend eenvoudig: Als je het gevoel hebt dat je geen tijd hebt, is dat juist het moment waarop Vistage het meest waardevol voor je kan zijn.

Werken in je bedrijf versus werken aan je bedrijf

Een veelgemaakte fout door CEO’s en bedrijfsleiders is de neiging om constant ‘in’ hun bedrijf te werken, in plaats van ‘aan’ hun bedrijf. Met andere woorden, ze raken verstrikt in de dagelijkse operationele taken, brandjes blussen en zich bezighouden met urgente maar niet noodzakelijk belangrijke zaken. Hierdoor blijft er weinig tot geen tijd over voor strategische planning, groei-initiatieven of innovatie.

Dit is waar Vistage er aan te pas komt. Door regelmatig tijd vrij te maken voor Vistage-bijeenkomsten, zorg je ervoor dat je structureel tijd reserveert om aan je bedrijf te werken. Het helpt je om boven de dagelijkse hectiek uit te stijgen, een helikopterview te behouden en je te concentreren op de grotere plannen en ambities.

Focus: het sleutelwoord voor snellere groei

Het is niet alleen de tijd die je besteedt aan Vistage die telt, maar ook de kwaliteit van die tijd. Tijdens Vistage-sessies word je omringd door gelijkgestemde leiders die je uitdagen, ondersteunen en je helpen om je focus te behouden. Je leert om je aandacht te richten op de belangrijke, vaak over het hoofd geziene aspecten van je bedrijf.

Met deze hernieuwde focus kun je je strategieën effectiever implementeren, waardoor je sneller groei realiseert. En deze groei komt niet alleen in termen van omzet of winst, maar ook in termen van operationele efficiëntie, teamdynamiek en klanttevredenheid.

Tijd maken is tijd winnen

Ironisch genoeg kan het vrijmaken van tijd voor Vistage je op de lange termijn meer tijd besparen. Door de inzichten en strategieën die je opdoet bij Vistage, kun je veelvoorkomende valkuilen vermijden, je resources effectiever inzetten en je team beter motiveren en leiden.

Het idee is simpel: besteed nu tijd om later tijd te winnen. Door nu te investeren in jezelf en je leiderschapsvaardigheden via Vistage, zul je in de toekomst minder tijd kwijt zijn aan corrigerende acties, schadebeperking en inefficiënties.

Conclusie

De gedachte “Ik heb geen tijd voor Vistage” is een signaal dat je juist de ondersteuning en het perspectief nodig hebt die Vistage biedt. In een wereld die bol staat van de afleidingen en urgente taken, biedt Vistage een broodnodig tegengif: de ruimte en tijd om je te concentreren op wat echt belangrijk is. Dus de volgende keer dat je denkt dat je geen tijd hebt, herinner jezelf eraan: juist dan moet je tijd vrijmaken om aan je bedrijf te werken. En Vistage is de perfecte plek om dat te doen.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.