Hoe vind ik een Chair die bij mij past?

19 March 2024 |

Categories: Alle, Leiderschap

Een Vistage Chair fungeert als coach, mentor, en facilitator voor een groep topexecutives, CEO’s, en bedrijfsleiders. Deze rol is cruciaal binnen de Vistage-community vanwege de unieke combinatie van verantwoordelijkheden die de Chair draagt, gericht op het bevorderen van persoonlijke en professionele groei van de leden. Deze relaties vormen de kern van het Vistage-model, dat leiders helpt te groeien, hun bedrijven te ontwikkelen en persoonlijke doorbraken te bereiken. Maar hoe zorgt Vistage ervoor dat elke executive gekoppeld wordt aan de juiste Chair? Hieronder verkennen we het zorgvuldige proces dat Vistage hanteert om deze cruciale matches te maken.

Diepgaande behoefte-analyse

Alles begint met een grondige beoordeling van de behoeften, uitdagingen, en doelstellingen van de executive. Dit gaat verder dan alleen het zakelijke aspect; het omvat ook persoonlijke ambities en levensdoelen. Vistage zorgt ervoor dat ze een holistisch beeld hebben van wat hun leden zoeken in hun professionele en persoonlijke ontwikkeling.

Industrie en expertise matching

Een van de sleutelfactoren in het matchingsproces is de ervaring en expertise van de Chair. Vistage streeft ernaar leden te koppelen aan Chairs die een rijke ervaring hebben in vergelijkbare industrieën of die vergelijkbare uitdagingen hebben overwonnen. Deze afstemming zorgt ervoor dat de adviezen en inzichten die leden ontvangen, relevant en onmiddellijk toepasbaar zijn.

Chemie is belangrijk

De relatie tussen een lid en een Chair is gebaseerd op vertrouwen en openheid. Vistage erkent het belang van persoonlijke chemie in deze relaties en faciliteert ontmoetingen om ervoor te zorgen dat er een natuurlijke klik is. Dit fundament van vertrouwen is essentieel voor effectieve begeleiding en ondersteuning.

De kracht van peer advisory groepen

Naast de één-op-één relatie met een Chair, worden Vistage-leden ook geplaatst in peer advisory groepen. Deze groepen brengen leiders van diverse achtergronden samen om ideeën, uitdagingen, en successen te delen. De Chair speelt een sleutelrol in het faciliteren van deze dynamische interacties, waarbij de samenstelling van de groep zorgvuldig wordt overwogen om maximale waarde voor elk lid te garanderen.

Praktische overwegingen

Vistage houdt ook rekening met logistieke aspecten zoals locatie en beschikbaarheid, om ervoor te zorgen dat de interacties zo soepel en effectief mogelijk verlopen. Dit pragmatische element zorgt ervoor dat leden en Chairs de tijd en ruimte hebben om hun relatie te ontwikkelen en te onderhouden.

Een continu evaluatieproces

Ten slotte is het matchingsproces van Vistage dynamisch en responsief. Relaties tussen leden en Chairs worden voortdurend geëvalueerd om ervoor te zorgen dat de behoeften van het lid worden vervuld. Flexibiliteit staat centraal, met de mogelijkheid om aanpassingen te maken naarmate leden groeien en hun doelstellingen evolueren.

Door deze zorgvuldige en doordachte aanpak zorgt Vistage ervoor dat elke executive de juiste begeleiding en ondersteuning krijgt om niet alleen te slagen in hun zakelijke ondernemingen, maar ook om persoonlijke groei en ontwikkeling te ervaren. Het is deze toewijding aan het succes van hun leden die Vistage onderscheidt als een leider in leiderschapsontwikkeling en executive coaching.

Over de auteur:

Harm Mannak

Na jarenlang als CEO, Toezichthouder en DGA actief te zijn geweest is Harm sinds 2022 Chair bij Vistage en sinds 2023 mede-eigenaar van Vistage Benelux B.V, waar hij nu ook Co CEO is. Hij laat zich leiden door Benjamin Franklin’s uitspraak “If you finished changing, you’re finished”. Het creëren van perspectief en draagvlak voor de weg voorwaarts en teams daarin meenemen is kenmerkend voor zijn aanpak. .

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.