Hoe Vistage’s internationale netwerk jou een voorsprong geeft in Nederland

27 September 2023 |

In een geglobaliseerde wereld wordt het steeds belangrijker om over grenzen heen te kijken, te leren van internationale leiders en vooruit te blijven denken. Dit is precies waar Vistage op inspeelt. Met een stevige aanwezigheid in meer dan 35 landen wereldwijd, staat Vistage bekend als de marktleider in besloten adviesgroepen die leiders ondersteunen in hun queeste naar succes. Maar wat betekent dit voor jou als leider in Nederland? Hoe kan dit wereldwijde netwerk jou een onmiskenbaar voordeel bieden op lokaal niveau?

Een venster naar wereldwijde inzichten

De eerste en meest directe voordelen van een netwerk dat zo uitgebreid en divers is als Vistage, is de toegang tot een schat aan globale inzichten en ervaringen. In het huidige bedrijfsklimaat kunnen lokale situaties en markttrends vaak worden beïnvloed door gebeurtenissen die ver buiten onze grenzen liggen. Vistage zorgt ervoor dat jij niet geïsoleerd blijft van deze cruciale wereldwijde context.

Neem bijvoorbeeld de uitdagingen van de COVID-19 pandemie. Toen het virus zich begon te verspreiden, konden Vistage-leden in Nederland profiteren van eerste hand inzichten uit China en andere getroffen regio’s. Deze tijdige informatie stelde leden in staat om voorbereidingen te treffen en strategieën aan te passen lang voordat de crisis op volle kracht in Nederland aankwam.

Een stap voor blijven op de concurrentie

In tijden van crisis maar ook in tijden van economische stabiliteit, kan het perspectief dat wordt aangeboden door een wereldwijde gemeenschap van leiders enorm waardevol zijn. Het biedt je niet alleen een macro-visie op wereldwijde trends en uitdagingen, maar ook praktisch advies en strategieën die zijn getest in verschillende markten. Dit soort inzichten kan jouw onderneming een stap voor houden op de lokale concurrentie.

Conclusie

Vistage brengt de wereld naar Nederland. Door deel uit te maken van een Vistage-groep, krijg je niet alleen toegang tot lokale expertise, maar word je ook blootgesteld aan wereldwijde perspectieven die je kunnen helpen navigeren door de complexiteit van het hedendaagse zakendoen. Of het nu gaat om voorbereiden op een crisis, inspelen op wereldwijde trends, of simpelweg groeien als leider door interactie met mensen over de hele wereld – Vistage biedt een platform voor verrijking, groei en succes.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.