Hoe ziet een Vistage-lidmaatschap eruit?

14 juli 2023 |

Vistage, biedt een unieke ervaring voor leiders die op zoek zijn naar groei en verbetering van henzelf en hun bedrijven. Het proces om lid te worden van Vistage is echter niet zo eenvoudig als het invullen van een formulier. In deze blogpost geven we je inzicht van hoe het selectieproces bij Vistage verloopt.

Het Selectieproces

Bij Vistage word je geen lid door simpelweg een aanvraag in te dienen. Er is een uitgebreid selectieproces waarbij van beide kanten gekeken wordt of er een goede match is. Het begint altijd met twee oriënterende gesprekken.

Tijdens deze gesprekken wordt van beide kanten beoordeeld of het kandidaat-lid waarde kan halen uit de groep en of de groep waarde kan krijgen van het nieuwe lid. Dit betekent dat er niet alleen wordt gekeken naar de ervaring en vaardigheden van de potentiële kandidaten, maar ook naar hun bereidheid om open en eerlijk te delen, te leren van anderen en constructieve feedback te geven en te ontvangen.

Het is belangrijk op te merken dat niet iedereen die interesse heeft in Vistage, uiteindelijk lid wordt. Het selectieproces is ontworpen om ervoor te zorgen dat elk nieuw lid een goede fit is met de groep en dat zij klaar zijn om deel te nemen aan het soort diepgaande, uitdagende discussies die de kern vormen van de Vistage-ervaring. Hierin hebben de groepsleden ook een stem.

Voortdurend Lidmaatschap

Als je eenmaal lid bent geworden van Vistage, dan is het motto: lid worden en lid blijven. Het lidmaatschap is voortdurend, en je blijft lid tot jij of de Chair besluit dat het tijd is om te stoppen.

Dit betekent dat je je kunt blijven ontwikkelen en leren binnen de Vistage-gemeenschap, zolang je voelt dat je er waarde uit haalt. Je neemt deel aan de maandelijkse groepsbijeenkomsten, de individuele coaching sessies, en de verschillende evenementen en netwerkmogelijkheden die door Vistage worden aangeboden.

Opzegging

Hoewel veel leden jarenlang bij Vistage blijven, begrijpen we dat er situaties kunnen zijn waarin je misschien besluit dat het tijd is om je lidmaatschap op te zeggen.

In zo’n geval heeft Vistage een opzegtermijn van drie maanden. Je kunt je lidmaatschap elke maand opzeggen. Dit geeft zowel jou als Vistage de tijd om de nodige regelingen te treffen voor je vertrek, en zorgt ervoor dat je je verplichtingen aan de groep op een respectvolle manier kunt afronden.

Conclusie

Het lidmaatschap van Vistage is een reis van persoonlijke en professionele groei. Het begint met een selectieproces dat zorgt voor een goede fit, en gaat dan verder met een voortdurend lidmaatschap dat je de mogelijkheid biedt om voortdurend te leren en te ontwikkelen. En als de tijd komt dat je moet vertrekken, zorgt Vistage voor een soepel proces dat respecteert waar je naartoe gaat. Ongeacht waar je je bevindt op je leiderschapsreis, Vistage is er om je te ondersteunen.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.