Kan ik een keer proefdraaien in een bijeenkomst?

4 september 2023 |

Als je overweegt om lid te worden van een Vistage-groep, is een van de eerste vragen die waarschijnlijk bij je opkomt: “Kan ik een keer proefdraaien in een Vistage bijeenkomst?” Het korte antwoord is dat dit afhankelijk is van de Chair en de specifieke groep waarin je geïnteresseerd bent. In dit artikel zal ik uitleggen waarom dat zo is en hoe Vistage in zijn algemeenheid werkt.

De rol van de Vistage Chair

Een Vistage Chair is een ervaren leider die verantwoordelijk is voor het faciliteren van Vistage-groepsbijeenkomsten. Ze zijn ook de primaire verantwoordelijke als het gaat om het selecteren van nieuwe leden. De Chair houdt rekening met diverse factoren zoals de dynamiek van de groep, de industrieën die al vertegenwoordigd zijn, en de persoonlijke en professionele achtergrond van potentiële nieuwe leden.

Vertrouwelijkheid is cruciaal

De reden dat de Chair zo selectief is met het selecteren van leden is omdat een Vistage-groep een groep is waar vertrouwelijkheid hoog in het vaandel staat. Het succes van de groep hangt af van de mogelijkheid van elk lid om openlijk en eerlijk te kunnen praten over persoonlijke en zakelijke uitdagingen. Het is cruciaal dat iedereen zich veilig voelt om gevoelige informatie te delen. Dit is een van de redenen waarom het niet altijd mogelijk is om ‘even te proefdraaien’. De Chair moet zich ervan verzekeren dat elke nieuwe toevoeging aan de groep de bestaande dynamiek niet verstoort en bijdraagt aan een omgeving waarin vertrouwelijkheid en openheid centraal staan.

De beslissing van de Chair

Als je geïnteresseerd bent in een proefsessie, zal de eerste stap meestal een één-op-één gesprek zijn met de Vistage Chair van de groep die je op het oog hebt. Tijdens dit gesprek zal de Chair je meer vertellen over hoe Vistage werkt en wat de groep specifiek te bieden heeft. Dit is ook jouw kans om jezelf voor te stellen en te laten zien waarom je een waardevolle toevoeging zou zijn voor de groep. Op basis van dit gesprek zal de Chair beslissen of een proefsessie mogelijk is.

Conclusie

Of je nu een ervaren CEO bent of een ondernemer die net begint, Vistage kan een waardevolle bron van begeleiding en inspiratie zijn. Hoewel het niet altijd mogelijk is om een proefsessie bij te wonen, moedig ik je aan om contact op te nemen met een lokale Vistage Chair om de mogelijkheden te verkennen. Je zult ontdekken dat het een investering is die zich vele malen terugbetaalt, niet alleen in financieel opzicht maar ook in persoonlijke groei en tevredenheid.

Dus, kan je proefdraaien in een Vistage bijeenkomst? Dat hangt ervan af, maar de eerste stap naar het vinden van het antwoord begint met een gesprek met een Vistage Chair.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.