Kun jij je in deze tijden een investering in jezelf gunnen?

28 July 2023 |

In tijden van onzekerheid kunnen we geneigd zijn om investeringen in onszelf en onze professionele ontwikkeling op de achtergrond te plaatsen. Financiële zekerheid lijkt vaak een prioriteit boven persoonlijke groei. Maar wat gebeurt er als we ervoor kiezen om niet in onszelf te investeren? Is de prijs die we betalen voor het overslaan van deze investering wellicht hoger dan we ons realiseren? Laten we deze vragen in de context van een Vistage-lidmaatschap eens nader bekijken.

De prijs van niet investeren

Als we ervoor kiezen om niet in onszelf te investeren, blijven we vastzitten in onze huidige toestand. Dit betekent dat we de mogelijkheden tot groei en verbetering, zowel professioneel als persoonlijk, laten liggen. De keuze om niet te investeren kan ons op de lange termijn duur komen te staan. Zonder voortdurende groei en ontwikkeling kunnen we achterblijven, onze concurrentiekracht verliezen en in het ergste geval stagnatie of achteruitgang van onze carrière of onderneming ervaren.

Investeren in jezelf via een Vistage-lidmaatschap biedt een unieke kans om je leiderschapsvaardigheden te verbeteren, je besluitvormingsvaardigheden aan te scherpen en te leren van anderen in soortgelijke posities. Door niet in deze kans te investeren, ontzeg je jezelf deze mogelijkheden voor groei en verbetering. Je kunt jezelf ook de kans ontzeggen om een betere balans tussen werk en privéleven te vinden, wat kan leiden tot minder stress en een verbeterde levenskwaliteit.

Het waarom van investeren

Het lidmaatschap van Vistage is meer dan alleen een financiële verplichting; het is een investering in jezelf en je toekomst. De waarde die je krijgt uit de groepsbijeenkomsten, de sprekers op evenementen, de individuele coaching sessies, en het netwerken met gelijkgestemde leiders is onmeetbaar. Deze ervaringen en inzichten kunnen leiden tot aanzienlijke verbeteringen in je professionele leven en je persoonlijke welzijn.

Hoewel de kosten van het lidmaatschap aanzienlijk kunnen zijn, zijn de voordelen veel groter. Als je jezelf de kans ontneemt om in jezelf te investeren, beperk je je potentieel voor groei, zowel als individu als professional.

Tuinder groeit met Vistage in onzekere tijden

De bedrijfsvoering van een Nederlandse tuinder kwam onder forse druk te staan als gevolg van de hoge energieprijzen. Door dit probleem binnen de Vistage groep waar de tuinder lid van was aan de orde te stellen kreeg hij nieuwe perspectieven aangereikt over hoe hij naar de problematiek kon kijken en wat hij eraan kon doen. Hij ging daarmee aan de slag en hoewel de energieprijzen niet direct omlaag gingen, werd zijn bedrijf wel weerbaarder en was de tuinder in staat zijn onderneming door een lastige tijd te loodsen.

Een kwestie van prioriteit

Zoals bij elke beslissing, komt het neer op het stellen van prioriteiten. Is je professionele en persoonlijke groei een prioriteit voor je? Zo ja, dan is het investeren in jezelf via een Vistage-lidmaatschap een goede beslissing. In deze onzekere tijden is het belangrijker dan ooit om te investeren in onszelf en onze ontwikkeling.

De vraag is dus niet of je jezelf deze investering kunt gunnen, maar of je je kunt veroorloven om het niet te doen. Door niet in jezelf te investeren, neem je het risico om niet te groeien, te verbeteren en je volledige potentieel te bereiken. Is dat een risico dat je bereid bent te nemen?

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.