Over Vistage

Hugo Jongejan

Mede-eigenaar Lof en Flevolof

Witlofkwekerij Lof is sinds 78 actief, inmiddels met 2 locaties in Nederland en 2 in Duitsland. Lof en Flevolof worden wereldwijd gevonden als leverancier van het eindproduct witlof, witlofwortels en als kennispartner.

Medewerkers: 100
Sector: Akkerbouw en groothandel

Successen met Vistage:

  • Ik ben zakelijker en directer geworden
  • Door de inzichten uit de groep toe te passen hebben wij nu een stabieler team
  • Het is makkelijker geworden om verantwoordelijkheden te delen

Samen heb je meer kennis en mogelijkheden om door te pakken. Je wordt door je collega’s stevig aan de tand gevoeld wanneer je jouw vraagstukken inbrengt. Juist doordat je jezelf committeert aan de uitkomsten ga je echt aan de slag en brengt het ook iets!

Voor Vistage:

Lof en Flevolof bestaan sinds 1978, samen met mijn zwager zijn wij de 3de generatie om dit mooie bedrijf te leiden in een markt die volop in beweging is. Naast 2 locaties in Nederland hebben wij ook 2 locaties in Duitsland en treden we nationaal en internationaal steeds meer op als kennispartner in het productieproces van witlof. Als mens en leider wilde ik mij ontwikkelen, nieuwe vaardigheden leren om makkelijker en sneller stappen te zetten

Een goede bekende introduceerde een aantal jaren geleden Vistage bij mij. Hoewel ik het volste vertrouwen had in zijn mening was mijn eerste indruk dat Vistage onwijs Amerikaans was. Geholpen door het enthousiasme van de tipgever en mijn ambitie om nieuwe wegen te ontdekken ben ik toch aangesloten. Ik zeg nu tegen iedereen, geef het een kans. Wij mogen onze valse bescheidenheid en Nederlandse nuchtere ingetogenheid zakelijk vaker van ons afgooien.

Lid van Vistage

De eerste retraite van 2 dagen was meteen al een openbaring. De deelnemers kwamen allemaal uit andere branches en hadden dezelfde ambities als ik. Er was vertrouwen en verbinding als mens en ondernemer. Het sociale aspect is binnen Vistage enorm belangrijk. Ik maak tegenwoordig graag een dag in de maand vrij om samen met mijn collega Vistage leden en Chair door te pakken. De club daagt mij uit om mij uit te spreken over zaken die ik wil veranderen. Ze triggeren om met mijn doelen en uitdagingen aan de gang te blijven gaan. We houden elkaar scherp! De maandelijkse meetings met mijn Vistage Chair helpen enorm om op een uitdagendere koers te blijven

Het resultaat voor mij

Een belangrijk doel voor mij was nieuwe vaardigheden te ontwikkelen om verder te komen. Als je als onderneming wilt groeien speelt het juiste team en het durven delen van verantwoordelijkheden een belangrijke rol.

Met de inzichten en het vertrouwen wat ik heb gekregen vanuit de groep ben ik aan de slag gegaan. Wij hebben nu een veel stabieler team. Het waren soms kleine aanpassingen die een groot verschil maakten. We mochten als familiebedrijf zakelijker naar de aansturing kijken. Ik deel nu makkelijker verantwoordelijkheden en durf meer los te laten. Hierdoor ontwikkel ik mijzelf niet alleen maar zeker ook onze medewerkers. Bij Vistage ontwikkel je door elkaars vertrouwen en inzichten. Ik ben zakelijker en directer geworden. Ik ben onderdeel van een team wat vooruit wil, iedereen wil die volgende stap maken en staat open voor verandering

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.