Risico’s minimaliseren en waarde maximaliseren in je bedrijf

22 december 2023 |

Categories: Alle, Business operatie

Zahra Pabani is al meer dan 25 jaar familierechtadvocaat. “Ik ben gepassioneerd om mensen te helpen, maar ik ben ook gepassioneerd om oplossingen te vinden”, zegt ze.

Als Oegandese vluchteling uit een arm gezin deed Zahra op de middelbare school een geautomatiseerde quiz die haar vertelde dat ze maatschappelijk werker moest worden. Haar mentor moedigde haar aan om rechten te gaan studeren en de rest is geschiedenis.

Bij Irwin Mitchell houdt ze zich bezig met alle niveaus van familierecht, met een speciale niche in vermogensbescherming voor bedrijfseigenaren, ondernemers, directeuren en CEO’s. Ze is ook een marktleider voor het kantoor: een ambassadeur die met groepen mensen praat over hun persoonlijke en professionele strategische doelen en doelstellingen, en de juridische ondersteuning die ze nodig hebben om dit te realiseren.

Met deze rol sloot ze zich aan bij Vistage – samen met enkele van haar collega’s – voor ons Peak Performer-webinar. Het onderwerp? “De toekomst van het bedrijfsleven veiligstellen; Risico’s verminderen en waarde maximaliseren met AI, je contracten, je mensen en jezelf”.

We spraken met Zahra om meer te weten te komen over het evenement. Lees verder voor een overzicht van de vier onderwerpen die in de webinaropname werden behandeld, die je hier kunt downloaden.

Risico’s verminderen en waarde maximaliseren… met AI

Graham Thompson, voormalig militair inlichtingenoperator en Chief Information Security Officer van Irwin Mitchell, sprak over AI: de impact ervan op beveiliging, privacy, naleving en ethiek in een tijdperk dat wordt gedreven door ESG.

De resultaten van onze Vistage CEO Confidence Index onthullen dat momenteel een relatief laag aantal MKB’ers AI gebruikt binnen hun bedrijven. Toch is het een gebied dat waarschijnlijk zal blijven groeien. Ruim 30% van de MKB’ers is van plan hun budgetten opnieuw toe te wijzen, zodat ze AI kunnen integreren in hun bedrijfsactiviteiten. Daarom moeten bedrijfseigenaren niet alleen de positieve impact overwegen die AI kan hebben op hun bedrijven, maar ook de risico’s die het gebruik van deze technologieën met zich meebrengt.

Risico’s verminderen en waarde maximaliseren… met je mensen

“Je mensen zijn de sleutel tot je succes”, zegt Zahra. “Dus hoe creëer je echt flexibel personeel dat daadwerkelijk voor jou werkt?” Dit is een onderwerp dat werd behandeld door Irwin Mitchell arbeidsrechtexpert Elaine Huttley. Of je bedrijf nu groot of klein is, flexibel werken kan soms problemen veroorzaken.

Elaine’s sessie, legt Zahra uit, beantwoordde een aantal vragen. Hoe blijven we voor op slechte prestaties van medewerkers? Heb je de juiste documentatie op orde? Wat heb je nodig? Wat willen en hebben je mensen nodig? Hoe lever je het? Heb je je administratie goed op orde?

“Elaine houdt zich dagelijks bezig met vragen en problemen zoals deze”, zegt Zahra. “In deze sessie bracht ze echt haar kennis, inzicht en expertise naar voren”.

Risico’s verminderen en waarde maximaliseren… met jezelf

Naomi Neville, partner bij Private Client, richtte zich in deze recente Vistage-sessie op hoe je voor jezelf kunt zorgen. “Onder de onderwerpen die ze behandelde waren hoe je je eigen vermogen kunt beschermen en maximaliseren, of je een testament op orde hebt, en of je je nalatenschapsplanning hebt geregeld”, legt Zahra uit.

Zahra’s eigen kennis en ervaring kwamen hier ook aan bod. “Eén ding waar bedrijfseigenaren aan moeten denken, is het beschermen van hun bedrijf tegen relatie- of huwelijksproblemen”, zegt ze. “Vermogensbeschermingsinstrumenten zoals voorhuwelijkse overeenkomsten, nahuwelijkse overeenkomsten en samenlevingscontracten kunnen een groot verschil maken”.

“Voorbereid zijn is gewapend zijn”

“De belangrijkste les uit deze sessie is dat als je iets niet weet, je ook niet weet welke vragen je erover kunt stellen”, zegt Zahra. “Je weet niet welke bronnen je moet raadplegen. Je weet niet of je met een advocaat moet praten, of met iemand anders.”

Dit webinar, zegt ze, is voor elke bedrijfsleider of lid van het senior leiderschapsteam – maar kan ook nuttig zijn voor iedereen die binnen een bedrijf werkt, op elk niveau.

“Luister met een open houding”, zegt ze. “Als je een probleem hebt, als je denkt aan groei, als je gewoon je kennis op andere gebieden wilt uitbreiden, of als je denkt dat je misschien met advocaten moet werken, zou het een waardevolle sessie moeten zijn.”

Bekijk het volledige webinar hier.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.