Breng ik wel genoeg waarde naar de Vistage-groep?

28 September 2023 |

In de wereld van leiderschap en ondernemerschap, is er een constante drang naar verbetering en groei. Wanneer je overweegt om deel te worden van een besloten adviesgroep zoals Vistage, kan de vraag opkomen: “Breng ik genoeg waarde naar de Vistage-groep?” Het antwoord op deze vraag begint met een dieper inzicht in het zorgvuldig uitgevoerde selectieproces van Vistage.

De kern van selectie

Vistage groeit niet zomaar. Het verwelkomt leden op basis van een duidelijk omschreven waardepropositie voor zowel de individuele leden als de groep als geheel. Dit is een zorgvuldig proces dat begint met een serie gesprekken om te beoordelen of er een potentiële wederzijdse waarde is.

Het gaat niet alleen om wat je kunt brengen, maar ook om wat je kunt halen uit de ervaring. De dialoog tussen potentiële leden en huidige leden helpt om een duidelijk beeld te krijgen van deze wederzijdse waarde, en het is een belangrijk aspect waarom je misschien nog niet eerder van Vistage hebt gehoord.

Een zorgvuldig georkestreerde match

Vistage is er trots op dat het een omgeving creëert waarin open, eerlijke en waardevolle gesprekken plaatsvinden. De kwaliteit en de waarde van deze gesprekken zijn in grote mate afhankelijk van de diversiteit en de expertise van de leden. Daarom is het selectieproces zo ontworpen dat het zowel de individuele leden als de groep ten goede komt.

In de gesprekken die worden gevoerd als onderdeel van het selectieproces, wordt een diepgaand begrip verkregen van jouw unieke ervaringen, expertise en de waarde die je kunt toevoegen aan de groep. Tegelijkertijd krijg je een beter inzicht in de waarde die de groep voor jou kan hebben.

Onzichtbaar voor de buitenwereld, onmisbaar voor leden

De exclusiviteit van Vistage kan een van de redenen zijn waarom het niet zo bekend is bij het grote publiek. Het is een platform dat streeft naar een hoge mate van waarde en vertrouwen, en dit wordt weerspiegeld in de manier waarop het zijn leden kiest. De nadruk ligt niet op kwantiteit, maar op kwaliteit en compatibiliteit.

De unieke waarde die je brengt

Elk lid brengt een unieke set van ervaringen, kennis en perspectieven in de groep. Jouw waarde kan liggen in je vermogen om complexe problemen te ontrafelen, in je ervaring in een bepaalde industrie, of in je vermogen om empathisch en ondersteunend te zijn.

Conclusie

De vraag of je genoeg waarde brengt naar een Vistage-groep wordt niet beantwoord door jezelf te vergelijken met anderen, maar door te begrijpen dat jouw unieke bijdrage een integraal onderdeel is van de groepsdynamiek die Vistage zo waardevol maakt.

Het selectieproces van Vistage is een kans om de wederzijdse waarde te verkennen en te begrijpen hoe jouw individuele ervaringen en expertise kunnen bijdragen aan, en profiteren van, de collectieve wijsheid binnen een Vistage-groep. In deze zorgvuldig geconstrueerde gemeenschap, is elke stem, elk perspectief, en elke ervaring een belangrijk stuk van de grotere puzzel die helpt bij het bouwen aan succes en groei voor alle betrokkenen.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.