Vistage Top Business Boeken

Een van de belangrijkste dingen die wij bedrijfsleiders kunnen doen, is blijven leren. Natuurlijk zijn er veel verschillende manieren om te leren.

Conferenties zijn een belangrijke bron van informatie – zowel de sprekers zelf als het netwerken op de dag zelf. White papers en rapporten zijn geweldig voor gedetailleerde informatie over specifieke onderwerpen. En natuurlijk zijn de groepssessies, één-op-één mentorbijeenkomsten, conferenties, webinars en allerlei andere dingen die bij je Vistage-lidmaatschap zijn inbegrepen, van onschatbare waarde!

Lees meer over Vistage-lid worden.

Toch gaat er niets boven het wegkruipen achter een goed boek als je wat tijd voor jezelf hebt. Het is bewezen dat lezen een enorm aantal voordelen heeft voor zowel de mentale als de fysieke gezondheid. Deze omvatten onder andere het versterken van je hersenen, het opbouwen van je woordenschat, het verminderen van stress en het helpen voorkomen van leeftijdsgerelateerde cognitieve achteruitgang.
Dus waarom zou jij je vrije tijd niet gebruiken om zowel je gezondheid als je bedrijf te verbeteren door een paar van de beste zakelijke boeken van 2021 te lezen? Met zoveel nieuwe titels, kan het natuurlijk moeilijk zijn om te weten welke echt de moeite waard zijn om te lezen. Dan hebben wij goed nieuws, wij hebben het werk makkelijker voor je gemaakt – lees verder voor onze beste zakelijke boeken van 2021.

Van onze wereldwijde CEO, Sam Reese

Titel: Multipliers: How the Best Leaders Make Everyone Smarter

Auteur: Liz Wiseman en Greg McKeown

Waar het over gaat

Leiderschapsexpert Wiseman en managementconsultant McKeown onthullen dat er twee soorten bedrijfsleiders zijn. Diminishers doden je ideeën, vergen energie, zuigen toewijding en energie af van anderen om hen heen. Multipliers gebruiken hun intelligentie en energie om de vaardigheden en kwaliteiten van de mensen om hen heen te versterken.

Vistage-lidmaatschap is een andere geweldige manier om je eigen leiderschapskwaliteiten aan te scherpen. Word vandaag nog lid.

De wereld heeft meer van het laatste nodig en minder van het eerste. Wiseman en McKeown delen welk effect beide typen hebben op hun organisatie en werken vijf disciplines uit die jou kunnen helpen een Multiplier te worden.

Waarom het de moeite waard is om te lezen

In het midden van The Great Resignation – waar de behandeling van werknemers door werkgevers tijdens de pandemie ertoe heeft geleid dat ze massaal zijn gestopt – is goed leiderschap belangrijker dan ooit. Elke leider, zegt het boek, kan een multiplier zijn, en het geeft handige tips om dit voor elkaar te krijgen. Door jouw werknemers goed te behandelen en hen aan te moedigen hun volledige potentieel te bereiken, kun je jouw retentie verbeteren.

Voor een ESG-focus…

Titel: The Power of Ethics: How to Make Good Choices in a Complicated World

Auteur: Susan Liautaud

Waar het over gaat

Dit boek – bedoeld voor iedereen, niet alleen voor bedrijfsleiders – laat ons allemaal zien hoe we meer ethische keuzes kunnen maken. Liautaud legt uit hoe “ethiek gecompliceerd kan zijn en de grenzen vervagen”, waardoor het moeilijk wordt om te weten hoe we het beste kunnen omgaan met de ethische uitdagingen waarmee we worden geconfronteerd.

In dit boek deelt ze een eenvoudig proces van vier stappen om bedrijfsleiders en anderen te helpen ethische beslissingen te nemen, in welke situatie ze zich ook bevinden.

Waarom het de moeite waard is om te lezen

Onder meer de publicatie van de Net Zero-strategie van de Amerikaanse overheid heeft ertoe geleid dat bedrijven meer dan ooit gericht zijn op ESG en duurzaamheid. Voor sommigen lijkt de gedachte om ethischer te worden echter een onmogelijke taak. Het boek
van Liautaud biedt bedrijfsleiders een framework dat ethische beslissingen veel gemakkelijker maakt.

Met zoveel keuze en beschikbare informatie kan het een uitdaging zijn om de juiste beslissing te nemen – in alle betekenissen van het woord. Dit boek zal je ertoe aanzetten om meer na te denken over de beslissingen die je neemt, hoe je ze benadert en hoe ze van invloed zijn op andere mensen en de wereld om je heen.

Voor toekomstige planning…

Titel: The Long Game: How to Be a Long-Term Thinker in a Short-Term World

Auteur: Dorie Clark

Waar het over gaat

Met zoveel platen tegelijk die draaien, is het gemakkelijk te begrijpen waarom zoveel bedrijfsleiders hun focus vooral op het hier en nu leggen. Deze eindeloze cyclus is echter onhoudbaar en bereidt ons niet voor op de langere termijn.

Dorie Clark deelt kaders en principes die je kunt toepassen op je eigen situatie om verder vooruit te plannen.

Waarom het de moeite waard is om te lezen

Het gevoel vast te zitten in een sleur is nooit prettig. Sommigen kunnen echter het gevoel hebben dat de veranderingen die nodig zijn om uit die sleur te komen, te groot zijn en daarom onmogelijk.

Clark laat zien dat dit niet het geval is. In dit boek onthult ze hoe het doen van kleine dingen in de loop van de tijd je kan helpen om langetermijndoelen te bereiken, evenals een betere balans tussen werk en privéleven. Als je op zoek bent naar een manier om je tijd beter te structureren om meer te bereiken en je voor te bereiden op de toekomst, dan is dit voor jou.

Voor een rustige en productieve werkplek…

Titel: Toxic: A Guide to Rebuilding Respect and Tolerance in a Hostile Workplace

Auteur: Clive Lewis OBE DL

Waar het over gaat

“Workplaces have become hotbeds of conflict – toxic environments littered with eggshells”, zo begint de introductie van Clive Lewis’ 2021-titel. Dergelijke toxiciteit kan niet alleen individuen schaden, het kan het klantverloop verhogen, de productiviteit verlagen en de reputatie van een bedrijf vernietigen.
Betere leiders. Betere beslissingen. Betere resultaten. Ontdek hoe het Vistage-lidmaatschap echt een verschil kan maken voor jou en je bedrijf.

Toxic zet de problemen uiteen die verband houden met ‘toxic’ werkplekken, stelt je in staat eventuele toxiciteit op je eigen werkplek te identificeren en helpt bedrijfsleiders en HR-teams om met deze problemen om te gaan.

Waarom het de moeite waard is om te lezen

Je mensen zijn het belangrijkste kapitaal van je bedrijf. Toxiciteit op de werkplek – of het nu diep verankerd is in de cultuur of beperkt is tot een minderheid – kan een bedrijf en de individuen daarin vernietigen. Als jij elementen van toxiciteit in je bedrijf hebt herkend, laat dit boek zien dat niet alles verloren is. De organisatie, haar managers en medewerkers moeten samenwerken om deze toxiciteit aan te pakken- en Toxic laat zien hoe.

Voor het ontwikkelen van ‘soft skills’

Titel: Twelve and a Half: Leveraging the Emotional Ingredients Necessary for Business Success

Auteur: Gary Vaynerchuk

Waar het over gaat

Historisch gezien vertrouwden bedrijfsleiders op ‘hard skills’ om van hun bedrijf een succes te maken. Maar zoals we eerder hebben geschreven, zijn ‘soft skills’ net zo belangrijk. Vaynerchuk legt uit hoe “zachte vaardigheden zakelijk succes daadwerkelijk kunnen versnellen”. Hij deelt twaalf eigenschappen die tot zijn eigen succes hebben geleid, evenals oefeningen om jou te helpen deze in jezelf te ontwikkelen, waardoor zowel je leiderschap als je bedrijf als geheel worden verbeterd.

Waarom het de moeite waard is om te lezen

Bij Vistage zijn we grote fans van Vaynerchuk – sommigen van jullie herkennen hem misschien als een Vistage-keynote-spreker uit vervlogen tijden. Dit boek zit vol met dezelfde bruikbaarheid, inzichten en nuchtere stijl die je verwacht.

KPI’s en andere feiten en cijfers zijn belangrijk, maar focussen op deze soft skills kan jou onderscheiden. Of je nu een betere leider wilt worden of beter wilt presteren dan je concurrentie, dit is een praktisch boek dat echt een verschil zal maken.

Heb je een van deze vijf titels gelezen? Laat ons weten wat je ervan vindt – of deel je andere zakelijke topboeken – via LinkedIn.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.