Waarom heb ik nog nooit van Vistage gehoord?

27 July 2023 |

Categories: Alle

Je bent een ervaren leider. Je hebt een brede kennis van de markt, je kent de ins en outs van jouw branche en je bent altijd op zoek naar manieren om je leiderschapsvaardigheden te verbeteren. Toch kan het zijn dat er één naam is die je nog nooit bent tegengekomen in jouw zoektocht naar groei en ontwikkeling: Vistage. Dit roept de vraag op, waarom heb je nog nooit van Vistage gehoord?

Het best bewaarde geheim

Vistage, opgericht in 1957, heeft de levens en bedrijven van talloze leiders positief beïnvloed. Met meer dan 45.000 leden in 35 landen, is Vistage een van de grootste executive coaching organisaties ter wereld. Toch wordt het door velen gezien als het “best bewaarde geheim” in de wereld van leiderschapsontwikkeling. Maar waarom?

Een van de redenen is dat Vistage niet massaal adverteert. In tegenstelling tot andere leiderschapsprogramma’s, vind je geen grote billboards, geen reclamespots op de radio, of paginagrote advertenties in kranten voor Vistage. Dit komt omdat Vistage niet gelooft in massamarketing. Ze kiezen ervoor om hun middelen te richten op het bieden van een uitzonderlijke ervaring aan hun huidige leden, in plaats van massaal nieuwe leden te werven.

Een zorgvuldige selectie

In plaats van iedereen toe te laten tot hun programma’s, worden Vistage-leden met de hand geselecteerd op basis van een reeks criteria. Dit selectieproces omvat meerdere gesprekken waarin van beide kanten wordt gekeken of het lid waarde kan halen uit de groep en andersom. Vistage is op zoek naar leiders die bereid zijn om te leren en te groeien, die openstaan voor feedback en die bereid zijn om bij te dragen aan de groei van hun medeleden. Deze zorgvuldige selectie zorgt voor een unieke groepsdynamiek en een omgeving van vertrouwen en respect.

Vertrouwen op mond-tot-mondreclame

Vistage vertrouwt sterk op mond-tot-mondreclame. Tevreden leden delen hun positieve ervaringen met anderen in hun netwerk, wat leidt tot nieuwe leden. Deze organische groei benadrukt de kracht van de Vistage-ervaring: de impact is zo positief dat leden zich geroepen voelen om het te delen met anderen.

De focus op kwaliteit, niet op kwantiteit

Vistage is gericht op kwaliteit, niet op kwantiteit. Het doel is niet om de grootste leiderschapsorganisatie te worden, maar om de beste te zijn. Dit betekent dat Vistage ervoor kiest om te investeren in kwalitatief hoogwaardige programma’s, topsprekers, en getalenteerde coaches, in plaats van in massamarketing.

Conclusie

Dus als je je ooit hebt afgevraagd waarom je nog nooit van Vistage hebt gehoord, onthoud dan dit: het is niet omdat ze niet succesvol zijn, maar omdat ze ervoor kiezen om onder de radar te blijven. Ze richten zich op het leveren van uitzonderlijke waarde aan hun leden en vertrouwen op de kracht van mond-tot-mondreclame.

Als je een leider bent die op zoek is naar een diepgaande en transformatieve groei, die meer waarde hecht aan kwaliteit dan aan bekendheid, dan zou Vistage wel eens de best bewaarde geheime schat kunnen zijn die je hebt gezocht. Het is misschien tijd om het geheim te ontdekken.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.