Wat kan Vistage voor mij betekenen? Twee inspirerende casestudies

26 July 2023 |

Categories: Alle, Business operatie

Om de waarde en het potentieel van Vistage volledig te begrijpen, is het essentieel om te kijken naar de impact die het heeft gehad op zijn leden. Hier zijn twee casestudies van bedrijven die, dankzij hun lidmaatschap bij Vistage, faillissement hebben ontsnapt en hun bedrijven hebben getransformeerd.

Een trainingsbedrijf herontdekt zichzelf tijdens COVID-19

Een bedrijf gespecialiseerd in training vond zijn activiteiten volledig stilgelegd door de COVID-19-pandemie. Met klanten die hun contracten opzeggen en geen nieuwe leads in het vooruitzicht, leek een faillissement onvermijdelijk.

Dit bedrijf was echter lid van Vistage en kon zich wenden tot zijn groep voor hulp en begeleiding. In een periode van twee weken hebben zij, met de hulp van hun Vistage-groep, hun bedrijfsmodel volledig herzien. Ze hebben de mogelijkheid benut om hun aanbod te digitaliseren, en hun expertise om te zetten in online trainingen en webinars.

Door deze snelle reactie en herstructurering heeft het bedrijf niet alleen het faillissement voorkomen, maar ook een geheel nieuwe bron van inkomsten gegenereerd. Deze transformatie zou niet mogelijk zijn geweest zonder de steun, advies en begeleiding van hun Vistage-groep.

Een educatieve uitgeverij gaat digitaal

Een andere casestudie betreft een educatieve uitgeverij die ook te maken kreeg met de impact van COVID-19. Met scholen gesloten, kwam hun traditionele bedrijfsmodel onder druk te staan. Ze moesten snel digitaliseren om te overleven.

Met hulp van hun Vistage-groep, ging dit bedrijf aan de slag met de digitalisering van hun producten. Ze bouwden een volledig nieuw digitaal platform naast hun bestaande model, wat zorgde voor een nieuwe stroom aan inkomsten. Bovendien waren ze in staat om al hun werknemers in dienst te houden.

Deze casestudie toont de kracht van de Vistage-gemeenschap aan in het helpen van leden om hun uitdagingen aan te gaan en hun bedrijven te transformeren.

Conclusie

Deze twee casestudies laten zien hoe Vistage-leden profiteren van de steun en begeleiding van hun groepen, en hoe deze gemeenschap een cruciale rol kan spelen bij het navigeren door onzekere tijden. Of het nu gaat om het herontwerpen van een bedrijfsmodel of het digitaliseren van producten, Vistage biedt de middelen, ondersteuning en kennis die nodig zijn om deze transformaties mogelijk te maken.

Dus wat kan Vistage voor jou betekenen? Het kan het verschil zijn tussen stagneren en groeien, tussen falen en succes. In tijden van crisis kan het de broodnodige steun en begeleiding bieden die kan helpen om je bedrijf te transformeren en te laten bloeien in een veranderende wereld.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.