Wat zijn de beste executive coaching organisaties van 2023?

9 August 2023 |

Categories: Alle, Leiderschap

Elk jaar spreken wij bij Vistage ruim 100 organisaties met betrekking tot hun behoeften aan executive coaching en adviesgroepen. En omdat veel mensen op de hoogte zijn van onze gedachten over alles wat te maken heeft met executive coaching organisaties, vragen ze ons vaak wie de andere aanbieders en concurrenten zijn die we in het gebied hebben.

We deinzen er nooit voor terug om eerlijk te zijn als het gaat om concurrentie, en we willen dat onze klanten zo geïnformeerd mogelijk zijn.

Hier is een lijst van organisaties die vertrouwd zijn in het aanbieden van executive coaching programma’s.

Entrepreneurs’ Organization

Een wereldwijd netwerk van ondernemers die elkaar ondersteunen door peer-to-peer-leren en netwerkmogelijkheden. EO organiseert evenementen en biedt leiderschapsontwikkeling voor ondernemers.

Young Presidents’ Organization

Een exclusieve organisatie die bestaat uit CEO’s en bedrijfsleiders jonger dan 45 jaar. YPO faciliteert bijeenkomsten, educatieve programma’s en een vertrouwelijk forum voor leden.

Nederlands Centrum voor Executive Coaching

Het Nederlands Centrum voor Executive Coaching (NCEC) biedt gespecialiseerde coaching aan leidinggevenden, gericht op leiderschapsontwikkeling en professionele groei. Ze ondersteunen executives bij het aanpakken van organisatorische uitdagingen en het behalen van hun doelen.

The Executive Connection

Een wereldwijd netwerk van zakelijke leiders en ondernemers die samenwerken in vertrouwelijke peergroepen, waarbij ze profiteren van coaching en ondersteuning.

Tiger 21

Een netwerk van zeer vermogende individuen die bijeenkomen om te leren van elkaars ervaringen en inzichten op het gebied van investeringen, ondernemerschap en leiderschap.

Academy for Chief Executives

Een Europees netwerk dat CEO’s en directeuren bij elkaar brengt voor gedeelde leersessies en leiderschapsontwikkeling.

Als het gaat om executive coaching organisaties, zijn er meerdere goede opties. Elke organisatie heeft zijn nuances en niet elke organisatie past bij jou. Daarom is het belangrijk om alle organisaties en de verschillen daarin goed te overwegen als je overweegt ergens lid te worden.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.