Welke onderwerpen komen in een Vistage groep aan bod: 7 Onderwerpen van Belang

21 juni 2023 |

Categories: Alle, Business operatie

Als eindbeslisser is het van cruciaal belang om voortdurend te leren en je vaardigheden te ontwikkelen. Dit helpt niet alleen jou, maar ook om je bedrijf naar nieuwe hoogten te stuwen. Bij Vistage begrijpen we dit en daarom zijn onze groepsbijeenkomsten ontworpen rond belangrijke onderwerpen die er toe doen. Hier zijn de zeven belangrijkste onderwerpen die aan bod komen:

Het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden en het verbeteren van jouw besluitvorming

Als CEO sta je voortdurend voor moeilijke beslissingen die de toekomst van je bedrijf beïnvloeden. Daarom focussen Vistage-groepen vaak op hoe je je leiderschapsvaardigheden kunt ontwikkelen en je besluitvormingsvermogen kunt verbeteren. Dit kan variëren van strategisch denken tot effectief time management.

Het verbeteren van communicatie- en samenwerkingsvaardigheden

Goede communicatie en samenwerking zijn essentieel voor het succes van elk team. We bespreken strategieën en best practices om de communicatie binnen je team te verbeteren en samenwerkingsverbanden te bevorderen, waardoor je team effectiever en efficiënter wordt.

Het balanceren van de eisen van je persoonlijke en professionele leven

Het kan een uitdaging zijn om een evenwicht te vinden tussen je persoonlijke leven en je verantwoordelijkheden als CEO. We bespreken strategieën om een gezonde werk-privébalans te handhaven en stress te verminderen, zodat je zowel thuis als op het werk op je best bent.

Het managen van stress en het voorkomen van een burn-out

Burn-out is een ernstig probleem dat zowel jezelf als je medewerkers kan treffen. We onderzoeken manieren om stress te beheersen en een burn-out te voorkomen, en we delen resources om de mentale gezondheid en het welzijn van jou en jouw mensen op de werkplek te bevorderen.

Het omgaan met conflicten en moeilijke gesprekken

Conflicten zijn onvermijdelijk in elke organisatie. We bespreken hoe je moeilijke gesprekken kunt voeren met je medewerkers, bestuursleden en stakeholders, en hoe je conflicten op een constructieve en respectvolle manier kunt oplossen.

Het behouden van een positieve bedrijfscultuur

Een positieve bedrijfscultuur kan de productiviteit verhogen en medewerkerstevredenheid verbeteren. We bespreken hoe je een positieve en ondersteunende cultuur kunt bevorderen en handhaven binnen je organisatie.

Up-to-date blijven met de laatste zakelijke trends en innovaties

In de snel veranderende wereld van zakendoen, is het belangrijk om up-to-date te blijven met de nieuwste trends en innovaties. We delen informatie over relevante trends en bespreken hoe je deze in je bedrijfsstrategie kunt integreren.

Bij Vistage geloven we in het bevorderen van groei en ontwikkeling door middel van peer advisory en leren van experts. Onze groepsbijeenkomsten zijn ontworpen om je te voorzien van de tools en inzichten die je nodig hebt om te slagen als CEO. Sluit je aan bij Vistage en begin vandaag nog met het bevorderen van je persoonlijke en professionele groei.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.