Met wie zit ik in een Vistage groep?

9 January 2024 |

Als je overweegt om je aan te sluiten bij een Vistage groep, of als je je gewoon afvraagt met wie je zou kunnen samenwerken in zo’n groep, dan is dit artikel voor jou. Vistage groepen zijn uniek vanwege hun diverse samenstelling en de waardevolle rol van de ‘chair’. Laten we deze aspecten eens nader bekijken.

Diversiteit in bedrijfsgrootte en omzet

Een Vistage groep brengt leiders samen van een breed scala aan bedrijven, variërend in grootte en omzet. Je kunt eigenaren of CEO’s vinden van bedrijven met een jaaromzet van enkele miljoenen tot aan bedrijven met een omzet van wel 500 miljoen. Deze diversiteit zorgt voor een rijke mix van ervaringen en inzichten. Het stelt leden in staat om te leren van collega’s die zowel in kleinere, behendige bedrijven als in grote, gevestigde ondernemingen opereren.

Niet-competitieve bedrijven

Een belangrijk kenmerk van Vistage groepen is dat de bedrijven van de leden niet met elkaar concurreren. Dit bevordert een open en eerlijke dialoog, aangezien leden vrij zijn om hun uitdagingen en successen te delen zonder zich zorgen te hoeven maken over het onthullen van bedrijfsgeheimen aan directe concurrenten. Deze niet-concurrerende omgeving creëert een sfeer van vertrouwen en wederzijdse ondersteuning.

De rol van de Chair

De ‘chair’ speelt een cruciale rol binnen elke Vistage groep. Als een ervaren zakenpersoon en coach, is de chair verantwoordelijk voor het leiden van de groepssessies, het faciliteren van discussies, en het bieden van individuele coaching aan de leden. De chair helpt bij het waarborgen van een productieve en respectvolle sfeer waarin alle leden zich gehoord en gewaardeerd voelen.

Wat kun je verwachten in een Vistage groep?

Als lid van een Vistage groep, kun je het volgende verwachten:

  • Diverse Perspectieven: Door de variëteit in bedrijfsgroottes en industrieën krijg je toegang tot een breed scala aan perspectieven en best practices.
  • Peer Coaching: Leden delen hun kennis en ervaringen om elkaar te helpen groeien en uitdagingen te overwinnen.
  • Vertrouwelijke Discussies: Door de niet-concurrerende aard van de groep, kun je openlijk spreken over uitdagingen en kansen binnen je bedrijf.
  • Professionele Ontwikkeling: De groepsbijeenkomsten en de individuele coaching door de chair bieden kansen voor persoonlijke en professionele ontwikkeling.
  • Netwerkmogelijkheden: De groep biedt toegang tot een uitgebreid netwerk van professionals en experts.

Conclusie

Een Vistage groep is meer dan alleen een netwerk van zakenmensen. Het is een gemeenschap waar leiders van divers geaarde en groottende bedrijven samenkomen om te groeien, te leren en elkaar te ondersteunen, allemaal onder de deskundige leiding van een toegewijde chair. Als je op zoek bent naar een omgeving waar je zowel persoonlijke als professionele ontwikkeling kunt nastreven, dan kan een Vistage groep de ideale plek zijn om dit te bereiken.

Over de auteur:

Harm Mannak

Na jarenlang als CEO, Toezichthouder en DGA actief te zijn geweest is Harm sinds 2022 Chair bij Vistage en sinds 2023 mede-eigenaar van Vistage Benelux B.V, waar hij nu ook Co CEO is. Hij laat zich leiden door Benjamin Franklin’s uitspraak “If you finished changing, you’re finished”. Het creëren van perspectief en draagvlak voor de weg voorwaarts en teams daarin meenemen is kenmerkend voor zijn aanpak. .

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.