Vistage Chair: Meer dan een executive coach

29 september 2023 |

In de dynamische wereld van bedrijfsleiderschap en ondernemerschap, is het essentieel om een solide netwerk van adviseurs en mentors te hebben. Bij Vistage staat de Vistage Chair centraal in dit netwerk. De rol van een Vistage Chair overstijgt de traditionele opvatting van executive coaching; het is een unieke positie die zowel het persoonlijke als professionele groeitraject van elk lid faciliteert en versnelt.

Wie is een Vistage Chair?

Een Vistage Chair is een ervaren zakelijk leider, vaak met een indrukwekkende achtergrond in het leiden van organisaties. Deze ervaren executive coaches zijn gepassioneerd over het delen van hun kennis en inzichten, waardoor leden zowel persoonlijk als professioneel kunnen groeien. Het zijn ervaren reisgidsen op het pad van leiderschapsontwikkeling, met een schat aan zakelijk inzicht en menselijke wijsheid.

De sleutelpositie van Vistage Chairs

Elke Vistage Chair vormt en faciliteert een vertrouwelijke adviesgroep van 12-16 executives. Dankzij het vertrouwelijke karakter van deze zorgvuldig samengestelde groepen kunnen leden hun meest dringende zorgen en uitdagingen op tafel leggen. Leden helpen elkaar verder door hun ervaringen en inzichten te delen over vergelijkbare situaties. Een Vistage Chair speelt een cruciale rol door ervoor te zorgen dat de rijke ervaring en wijsheid van elk lid optimaal worden benut ten bate van de hele groep.

Wat doet een Vistage Chair?

In de adviesgroep speelt de Vistage Chair een multifunctionele rol:

  • Ze stimuleren het denkproces en helpen leden buiten hun eigen perspectieven te denken.
  • Ze faciliteren open discussies, zorgen voor een vertrouwelijke en ondersteunende omgeving waarin leden vrijuit kunnen spreken.
  • Ze zorgen voor (wederzijdse) verantwoording in de groep en moedigen leden aan om hun beloftes na te komen en hun doelen te bereiken.
  • Ze helpen bij het nóg succesvoller maken van de bedrijven van de leden, door praktische en strategische inzichten te bieden.
  • Daarnaast biedt elke Vistage Chair één-op-één executive coaching sessies aan hun leden, waarin diepgaande discussies plaatsvinden gericht op persoonlijke en professionele groei. Ze roepen, waar nodig, leden ter verantwoording en helpen bij het bepalen van acties om doelen te bereiken.

Waarom een Vistage Chair?

De rol van een Vistage Chair is meer dan die van een executive coach. Het zijn toegewijde mentoren en onbevooroordeelde adviseurs die een aanzienlijke bijdrage leveren aan het succes van leden. De betrokkenheid en het uitgebreide trainingsprogramma van Vistage Chairs zorgen ervoor dat ze zijn uitgerust met de meest actuele instrumenten, bronnen en kennis om leden proactief te ondersteunen.

Het is niet voor niets dat Vistage-leden gemiddeld zeven jaar verbonden blijven aan Vistage; de waarde die ze ontvangen van hun Vistage Chairs en de gemeenschap als geheel is immens.

Conclusie

Een Vistage Chair is een essentieel onderdeel van de unieke waarde van Vistage. Met hun ervaring, toewijding en doorlopende training zijn Vistage Chairs uniek gepositioneerd om leden te ondersteunen in hun streven naar persoonlijke en professionele groei. In een wereld waar verandering de enige constante is, biedt de begeleiding van een Vistage Chair een onmisbaar kompas voor leiders die streven naar excellente prestaties en een blijvende impact.

Over de auteur:

René Wientjens

Na jarenlang management- en leiderschapsposities te hebben vervuld heeft René in 2017 Vistage Benelux B.V. opgericht. Als Chief Executive Officer is het zijn levensmissie om mensen met elkaar te verbinden, hen betere beslissingen te laten nemen en in actie te laten komen. Mensen omschrijven René als: inspirator, inlevend, pragmatisch, ambitieus met een goede combinatie tussen hard en zacht.

Gerelateerde inzichten & artikelen

Klaar voor succes op een heel nieuw niveau?

Ontdek waarom onze leden vertrouwen op hun peeradviesgroup bij het nemen van belangrijke beslissingen, het onder ogen zien van hun uitdagingen en het verkennen van hun grootste kansen.

Onze aanpak

Meerdere invalshoeken van een betrouwbare groep collega’s en een ervaren executive coach.

Onze programma’s

Speciaal ontwikkeld voor CEO’s, bedrijfseigenaren en eindbeslissers.

Lidmaatschap voordelen

Ontdek hoe Vistage ondernemers helpt om succesvoller te zijn.