CEO’s, MD’s en zakelijk leiders begeleiden om meer te bereiken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden

Ahmet Tamtekin

Vistage Chair

Ahmet heeft 20 jaar ervaring als managementconsultant, senior directeur, als groepspresident en als niet-uitvoerend bestuurslid, gevolgd door 15 jaar executive coaching met CEO’s. Zowel de uitvoerende rollen als coachingsopdrachten waren bij enkele van de grootste multinationals ter wereld. Sinds 2010 is hij ook gastdocent bij Kedge Business School (Bordeaux) MSc Master-programma.

Zijn carrière begon Ahmet als managementconsultant bij PWC in Groot-Brittannië, waar hij bedrijven hielp bij het ontwikkelen van mondiale supply chain-strategieën. Daarna stapte hij over naar leidinggevende functies als Tenneco aftermarket European Supply Chain Director (België) en European Logistics Director voor Mattel Toys, de maker van Barbie, Fisher Price, Scrabble en Matchbox (Nederland). Vervolgens werd hij groepspresident voor Arkas Holdings, waar hij leiding gaf aan een groep van vijf bedrijven en een niet-uitvoerend bestuurslid was voor Borusan Lojitik, beide in Turkije. Zijn leidinggevende functies waren gericht op verandermanagement, het implementeren van nieuwe strategieën en het verbeteren van het serviceniveau en de winstgevendheid.

Ahmet richtte Engaged4Results op in 2008. Hij coachte leiders van Pfizer, Siemens, Coca Cola, ING, HSBC, Danone, Imperial Tobacco, McDonald’s, KFC, Roche, Astra Zeneca, Abbott, Abbvie, DHL, Takeda, Takeda en Panasonic. Ook hielp hij middelgrote bedrijven bij het implementeren van organisatorische veranderingen, waardoor groei werd gerealiseerd en de organisatie werd aangepast om met de veranderingen om te gaan. Hij zette ook Motivation Buttons op in België, een online AI-gebaseerde tool. Hierdoor leerde Ahmet de uitdagingen van technologie startups kennen.

Ahmet is een mastercoach met duizenden uren executive coaching-ervaring met senior executives over de hele wereld. Zijn specialisatie is het ontwikkelen van leiderschapsvaardigheden, waaronder charisma, levering, impact, betrokkenheid, strategisch denken en netwerken. Hij is een veelgevraagd keynote spreker over het onderwerp ‘Hoe creëer je motivatie?’.

Het voorzitten van Vistage-groepen is de perfecte omgeving voor hem; hij gebruikt zijn ervaring, vaardigheden en enthousiasme om CEO’s, MD’s en zakelijk leiders te begeleiden om meer te bereiken dan ze ooit voor mogelijk hadden gehouden.

Ontmoet andere Vistage Chairs

Vistage Chairs

Onze Vistage Chairs en waarom zij Chair zijn geworden