Zonder jezelf leiding te kunnen geven lukt het niet om leiding te geven aan anderen

Jacob Klok

Vistage Chair

Jacob heeft een achtergrond als directeur bij middelgrote bedrijven, zowel in de publieke en private sector. Hij heeft een lange staat van dienst op het gebied van het managen van complexe projecten en processen. Als gevolg van goed ontwikkelde communicatieve eigenschappen is hij sterk in het vlot trekken van vastgelopen initiatieven en/of samenwerkingen. Jacob kan goed aanvoelen waar de verschillende belangen ‘schuren’ en weet mensen te bewegen om tot een, goed en breed gedragen, gezamenlijk resultaat te komen. En daarnaast mensen te motiveren om daarmee een prettig ‘wij-gevoel’ te creëren. Zijn kracht ligt vooral in communicatie met alle lagen én karakters binnen een organisatie en hij kan goede afwegingen maken tussen alle belangen. Hij is toegankelijk, rustig en evenwichtig.

De bedrijven of organisaties die hij leidde en waar hij voor werkte variëren in omvang van 10-100 medewerkers en van een paar miljoen tot 50 miljoen omzet. Na het opzetten van een aantal bedrijven heeft Jacob door gezondheidsproblemen noodgedwongen zijn aandelen moeten verkopen om zo weer rust te brengen in zijn leven. Inmiddels komt er steeds meer energie vrij om nieuwe uitdagingen op te pakken. Momenteel vervult hij diverse interim rollen bij zowel bedrijven, non-profit en (semi)overheid.

Het verlangen is steeds meer gegroeid om al die ervaringen te delen met andere CEO’s en directeuren. Geleerd om kwetsbaar te zijn, en te ondervinden dat dit tegelijk ook zijn grootste kracht is. Gekoppeld met de theorie kan Jacob daardoor echt een meerwaarde zijn voor deze mannen en vrouwen.

Zijn passie ligt in het dienend leiderschap tot een ‘normaal’ te maken. En dit heeft alles te maken met persoonlijk leiderschap. Zonder jezelf leiding te kunnen geven lukt het niet om leiding te geven aan anderen. Bij dienend leiderschap staat de ander centraal, juist dan zal er ook groei gaan plaatsvinden. Groei in alle facetten van het leven en zo met elkaar de wereld een stukje mooier te maken. De ultieme droom van Jacob.

Ontmoet andere Vistage Chairs

Vistage Chairs

Onze Vistage Chairs en waarom zij Chair zijn geworden